Poleg Angleitnerjeve, ki je tudi trenutna vršilka dolžnosti, se je za mesto direktorja potegoval profesor Emil Juvan.

Tanja Sagadin Angleitner je prevzela vajeti kot direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem, so danes poročali za Radio Maribor. Danes jo je na to mesto izglasoval svet imenovane višje strokovne šole, potem ko je že po prvem razpisu prejela največ glasov. Ker je šolski inšpektorat tedaj ugotovil, da sta mandata dveh članov v svetu zavoda sporna, je zaprosil za ponovitev glasovanja.

Z večino prejetih glasov prehitela profesorja Emila Juvana

V drugem razpisu se je za mesto direktorja potegoval tudi šolski predavatelj Emil Juvan. Trenutna vršilka dolžnosti ga je vseeno prehitela z večino pridobljenih glasov. Angleitnerjeva bi naj postala direktorica s polnimi pooblastili 10. avgusta.

Svetniki včeraj potrdili predlog za podajo mnenja o bodočem direktorju

Na včerajšnji šesti dopisni seji, ki je potekala od petka, 5. julija, do srede, 10. julija, so mestni svetniki potrdili predlog za podajo mnenja o kandidatu/tki za imenovanje direktorja/ice javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor. 

Po 30. členu Statuta MO Maribor Mestnemu svetu MO Maribor predlagala Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Mestni svet MO Maribor je podal pozitivno mnenje kandidatu dr. Emilu Juvanu in kandidatki dr. Tanji Angleitner Sagadin za imenovanje direktorja/ice Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.