Gospodarstvo / Stran 2

Družinski prejemki, ki se po varčevalnem zakonu iz leta 2012 niso usklajevali, so s 1. julijem višji. Usklajeni zneski bodo izplačani avgusta. Spremenjeni so tudi zneski za izplačila štipendij, otroških dodatkov, dodatka za nego otroka, dodatka za večje družine.

Uredništvo1 mesec

Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je danes obiskala Letališče Edvarda Rusjana Maribor, ki ga od prejšnjega tedna upravlja državna družba DRI. Potrdila je, da je služnost za dostop do letališča urejena. “Nikakor si ne morem predstavljati, da bi kdorkoli v tej državi preprečil dostop do državne infrastrukture,” je dejala.

Uredništvo1 mesec

S slovensko vlado naj bi se namreč dogovorili, da se delnice vendarle prenesejo v Fortenovo.

Uredništvo1 mesec

Na Ministrstvu za delo odgovarjajo na očitke Avstrijcev, ki so zoper RS v Bruslju podali pritožbo zaradi sistematičnega izkoriščanja in nezakonitega delovanja pri napotitvah delavcev na delo v Avstrijo.

Vanja Čiček1 mesec

Po mnenju podjetja podjetja Raiffeisen smo v prispevku objavili zavajajoče in nepravilne informacije, zato objavljamo zahtevani popravek prispevka.

Uredništvo1 mesec

Četudi ste letos že uživali na dopustu v tujini, ali pa že dolgo razmišljate o potovanju v eksotiko, še ni prepozno, da si privoščite sanjski oddih.

Jerneja Potočnik1 mesec

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so zaskrbljeni zaradi razmer v družbi Terme Maribor, kjer naj bi nameravali več kot polovico delavcev prezaposliti na svoje hčerinsko podjetje HBP. Tudi sicer naj bi bili delovni pogoji v tej družbi v zadnjem času zaskrbljujoči, česar pa uprava družbe zaenkrat ne komentira.

Uredništvo1 mesec

Pri predsedniku Sveta gospodarskih svetovalcev Larryju Kudlowu se bodo danes mudila največja ameriška tehnološka podjetja, ki si prizadevajo, da bi lahko še naprej nemoteno poslovala s kitajskim gigantom Huawei.

Uredništvo1 mesec

Slovenski kmetje s Prekmurja in Štajerske se predvsem zaradi ažurnosti raje obračajo k severnim sosedom, ki odkupujejo naše žito, potem pa ga prodajajo naprej.

Vanja Čiček1 mesec

Potem ko je državna družba DRI v četrtek pridobila dovoljenje za poskusno obratovanje Letališča Edvarda Rusjana Maribor, bo to danes po enodnevnem zaprtju ponovno obratovalo.

Uredništvo1 mesec

Pri našem največjem delodajalcu, v Mercatorju, so letos razpisali kar 100 kadrovskih štipendij. Dijaki, ne zamudite roka za prijavo na odprt razpis!

Uredništvo1 mesec