Gospodarstvo

V Impolu so leta opozarjali na nujno potrebno po zahodni obvoznici in nujno potrebnega novega kablovoda, ki bi omogočal večjo energetsko zmogljivost podjetja in posledičen nadaljnji razvoj petega največjega izvoznika v državi. Kljub obljubam pa je država na izvedbo nekako vedno pozabila.

Vanja Čiček1 teden

Nekdanji predsednik uprave Nove KBM Aleš Hauc med drugim ocenjuje, da so bili stresni testi v letu 2013 preveč »brutalni« in da so bila zavarovanja za terjatve ocenjena zelo nizko.

Uredništvo1 teden

Število slovenskih ponudnikov, ki zaradi mesne afere v Avstriji s trga preventivno umikajo posamezne mesne izdelke, se povečuje.

Uredništvo2 tedna

Veterinarska direkcija avstrijske Štajerske pravi, da so imele zaklane živali razna vnetja in mirijo: »da če tako meso ustrezno termično obdelamo, uničimo bakterije, potem se (ob zaužitju) ne bi nič zgodilo«.

Uredništvo2 tedna

Bo vlada ukrepala kaj več od poziva Banki Slovenije, da naj še enkrat premislijo in najdejo boljšo rešitev, ki bo po eni strani delovala v dobrobit vseh ljudi in hkrati zagotavljala finančno stabilnost.

Uredništvo2 tedna

Pogovori z nemškim letalski prevoznikom Lufthansa so namenjeni temu, da z njim kot najpomembnejšim evropskim letalskim prevoznikom uskladijo načrte, ni pa Lufthansa nikoli izrazila interesa, da bi bila del takšnega slovenskega podjetja.

Uredništvo2 tedna

Poslanci so soglasno s 75 glasovi potrdili novelo zakona o prevozih v cestnem prometu.

Uredništvo2 tedna

Praznik svetega Martina, tradicionalni slovenski praznik mladega vina, so v organizaciji Slovenskega poslovnega kluba letos že šestič praznovali v Beogradu.

Uredništvo2 tedna

Vse bolj očitno postaja, da je polnilna infrastruktura tisti del elektromobilnosti, ki ovira razvoj. Že letos in drugo leto bo na trgu ducat ali dva novih električnih in elektrificiranih vozil.

Uredništvo2 tedna

Državni svet je na današnji izredni seji s 15 glasovi za in 11 proti izglasoval tudi odložilni veto na novelo zakona za uravnoteženje javnih financ, ki zvišuje urno postavko za študentsko delo.

Uredništvo2 tedna

Češka investicijska skupina PPF v lasti najbogatejšega Čeha Petra Kellnerja je podpisala sporazum o prevzemu sklada CME, ki je med drugim lastnik medijske družbe Pro Plus, ki izdaja programe POP TV, Kanal A, Brio, Kino in spletno videoteko Voyo. Prevzem je vreden 1,89 milijarde evrov.

Uredništvo2 tedna