Gospodarstvo

Dars je objavil razpis, s katerim išče ponudnika za vzpostavitev in delovanje sistema elektronske vinjete. Sistem e-vinjet bo po besedah ministra Vrtovca predvidoma deloval tako, da bodo kamere snemale tablice, Darsovi nadzorni mehanizmi pa bodo bdeli nad tem, kdo je vinjeto plačal in kdo ne.

Andreja Bjelan2 tedna

Za pravilno obračunavanje cestnine za vozila z dvema osema morajo poskrbeti lastniki oziroma vozniki teh vozil z nastavitvijo pravilnega števila (dveh) osi na napravi DarsGo. V nasprotnem primeru bodo od 1. septembra 2020 plačevali več kot bi bilo potrebno, do vračila na ta način preplačane cestnine pa ne bodo upravičeni

Uredništvo2 tedna

Gradbeni inšpektorji in inšpektorji za varstvo pri delu so po nadzoru osmih večjih gradbišč na območju Maribora doslej izdali dve inšpekcijski odločbi, eno opozorilo in dve prekrškovni odločbi. Z odločbama so prepovedali nadaljnjo gradnjo dveh nelegalnih objektov.

Uredništvo2 tedna

Nuuva V300 je avtonomno, brezpilotno zračno dostavno plovilo z navpičnim vzletom in pristankom velikega dosega. Je desetkrat bolj ekonomično od sodobnih helikopterjev.

Uredništvo2 tedna

Javni holding Maribor je bil danes vpisan v sodni register, s polnim nazivom Javni holding Maribor, družba za izvajanje strokovnih in razvojnih nalog na področju gospodarskih javnih služb, d. o. o.

Uredništvo2 tedna

Iskalke zaposlitve v rodni dobi na razgovorih za službo pogosto slišijo vprašanje, če načrtujejo družino. Ugotavljali smo, zakaj je takšno vprašanje diskriminatorno in kaj je najprimernejši odgovor.

Ana Lah2 tedna

Papež Frančišek je danes v luči pandemije novega koronavirusa ponovil poziv k odpisu dolga najrevnejšim državam in poudaril, da je čas za obnovitev pravičnosti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Uredništvo3 tedni

Južnokorejski tožilci so vložili obtožnico proti dediču imperija Samsung. Podpredsednik družbe Samsung Electronics Lee Jae-yong naj bi zagrešil goljufijo pri sporni združitvi dveh poslovnih enot leta 2015.

Uredništvo3 tedni

Nova KBM in Abanka sta se po pridobitvi dovoljenja bančnega regulatorja s 1. septembrom uradno združili. Doslej največja združitev v bančnem sektorju v Sloveniji prinaša banko z bilančno vsoto v višini več kot 8,5 milijarde evrov, strankam pa prek 960 bančnih točk.

Uredništvo3 tedni

Cene nafte so se danes zjutraj zvišale. Vlagatelji so si oddahnili, da orkan Laura ni povzročil večje škode na naftni infrastrukturi na južni obali ZDA, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Uredništvo3 tedni

Vlada je danes potrdila predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna. Načrtovani proračunski primanjkljaj za letos tako znaša 9,3 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP).

Uredništvo3 tedni