Na Koroški progi bo ob sobotah ponovno vozil kolesarski vlak. Slovenske železnice opozarjajo, da se potniki prilagodijo novonastalim razmeram.

Sobotni poletni kolesarski vlak na Koroški progi na relaciji Maribor- Dravograd bo začel voziti 27. junija. Slovenske železnice so v poletnem času okrepile možnost prevoza koles na vlakih na Koroški progi. Sedaj bo možno z enim vlakom prepeljati 15 koles, kar sedem več kot prej. Ker vlaki, ki vozijo po Koroški progi, vozijo tudi v Mursko Soboto, se povečuje možnost prevoza koles na severovzhodni del Slovenije.

Vlak bo vozil dvakrat dnevno

Vlak bo vozil dvakrat dnevno, v dopoldanskem in popoldanskem terminu. Čas potovanja na relaciji Maribor- Dravograd je eno uro in štirinajst minut, cena vozovnice pa znaša 5.80€ na osebo. Prvi vlak bo iz Maribora odpeljal ob 7:35, naslednji 14:50. Vrnitev v Maribor iz Dravograda pa bo mogoča ob 10:31 in 17:46. Več informacij o voznih redih in cenikih pa lahko najdete tukaj.

Zaradi nastale situacije opozarjajo, naj se udeleženci v prometu prilagodijo novonastalim razmeram, ter pazljivo in preudarno prečkajo železniško progo. Še bolj previdni, pa naj bodo od sobotah, ko je železniški promet gostejši.

Več informacij na Drava Bike