Ukrepi med drugim predvidevajo likvidnostno pomoč malim in srednjim velikim podjetjem v turizmu in gospodarstvu, v vrednosti 13 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev

vir: Facebook Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo

Strokovni svet za turizem je na seji obravnaval predloge novih ukrepov za dodatno pomoč v turizmu. Ukrepe je pripravilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Državni sekretar Simon Zajec je predstavil nov ukrep za likvidnostno pomoč malim in srednjim velikim podjetjem v turizmu in gospodarstvu. Vrednot ukrepa znaša 13 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev. S tem želi Ministrstvo priskočiti na pomoč vsem podjetjem pri kritju stroškov, ki so nastali med 1. 3. in 30. 6. 2020. Po sprejetih ukrepih bodo podjetja lahko prejela do 10.000 evrov pomoči. Kmalu bo objavljen tudi javni poziv, na podlagi katerega bo ministrstvo v turizem razdelilo sredstva. Na seji je minister Zdravko Počivalšek poudaril, da se je vlada s številnimi ukrepi odločila pomagati turizmu, saj je le-to v času epidemije utrpelo največ škode.

Državni sekretar Simon Zajec je predstavil nov ukrep za likvidnostno pomoč malim in srednjim velikim podjetjem v turizmu in gospodarstvu. Vrednot ukrepa znaša 13 milijonov evrov nepovratnih evropskih sredstev. S tem želi Ministrstvo priskočiti na pomoč vsem podjetjem pri kritju stroškov, ki so nastali med 1. 3. in 30. 6. 2020. Po sprejetih ukrepih bodo podjetja lahko prejela do 10.000 evrov pomoči.

Na seji so predstavili tudi ukrepe iz četrtega paketa protikoronskih ukrepov, ki obravnavajo povračilo delodajalčevih stroškov nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju. Omenjeni ukrep bodo lahko uveljavili do 30. 9. 2020, do omenjenega dne pa bo mogoče uveljaviti tudi nadomestilo plač delavcem v obdobju karantene.