Vlada je včeraj na dopisni seji vladnega odbora za gospodarstvo sprejela novelo letošnjega poslovnega načrta javnega sklada za podjetništvo. Z njo se bodo ponujena finančna sredstva za mala in srednja podjetja povečala za 54 odstotkov, osnovna načrtovana kvota za vsebinsko podporo pa za skoraj 100 odstotkov, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Sklad bo s finančnimi spodbudami in vsebinsko podporo letos podprl nekaj manj kot 6500 projektov, kar je 41 odstotkov več kot lani, ko je bilo odobrenih približno 4600 projektov v znesku približno 166 milijonov evrov, so navedli.

Na kaj se nanašajo spremembe

Kot so pojasnili, se spremembe in dopolnitve letošnjega načrta sklada nanašajo predvsem na uvedbo novih produktov in modifikacijo obstoječih, na spremembe posameznih aktivnosti sklada na področju strateških partnerstev in pomoči podjetjem pri internacionalizaciji ter na celovito spremembo v finančnem delu.

Višina lanske podpore projektov

Sklad je lani prek javnih razpisov z ugodnimi finančnimi spodbudami podprl 1943 projektov mikro, malih in srednje velikih podjetij v skupni višini 123,83 milijona evrov. Z njimi je spodbudil za približno 212,45 milijona evrov investicij v gospodarstvu.