Stavka poštarjev na Pošti Slovenija se danes nadaljuje. Kolikšne so razlike med povprečnimi plačami na Pošti, v DHL Ekspresu, DPD, GLS.

Povprečja sicer ne povedo vsega, a številke kažejo, poročajo Finance, da so povprečne plače pri drugih dostavljavcih paketov občutno višje od povprečnih plač na Pošti Slovenije. Višje so tudi plače na Slovenskih železnicah, medtem ko so plače trgovcev precej nižje.

Poštni delavci so začeli stavko, spomnimo, ker sindikat poštnih delavcev in vodstvo Pošte Slovenije nista dosegla dogovora glede zahteve sindikata za zvišanje plač. Stavka bo trajala do preklica, vodstvo in sindikat bosta ta teden nadaljevala pogajanja. Po podatkih sindikata se je za stavko odločilo 70 odstotkov pismonoš in približno polovica uslužbencev za poštnimi okenci. Sindikat delavcev prometa in zvez se stavki ni pridružil.

1.592 evrov bruto na mesec

Zaposleni na Pošti Slovenije so lani v poprečju zaslužili 1.592 evrov bruto na mesec, kar je nekoliko manj od povprečja za Slovenijo, ki je bilo lani 1.652 evrov, še navajajo. Če bi se pismonoše zaposlili pri katerem od globalnih dostavljavcev paketov, bi zelo verjetno zaslužili več. Pri GLS, DPD in DHL Ekspresu namreč povprečne plače presegajo 1.900 evrov.

In kolikšne so zares plače dostavljavcev? Pismonoše na Pošti Slovenije zaslužijo približno 900 evrov neto (brez dodatkov). Na vprašanje, koliko bi zaslužili pri tujih paketnih dostavljavcih, je Financam odgovoril Borut Zorič, direktor GLS Slovenija: »Podatkov o plačah kurirjev ne moremo razkrivati. Lahko pa povem, da kurirji od nas ne odhajajo na Pošto – niti zaradi boljših plač niti zaradi organizacije.«

Težave s pomanjkanjem kadrov v dostavi

Pri Pošti imajo že več let težave s pomanjkanjem kadrov v dostavi. Zaposleni odhajajo, novih pa ne dobijo dovolj, pišejo. Po tem, kar vidimo kot običajni uporabniki poštnih storitev, je moč sklepati, da se zaposleni sicer trudijo, vendar ima Pošta težave z organizacijo dela in učinkovitostjo informacijskega sistema, kar je še zlasti opazno na poštnih okencih.

Med stavko predpisani minimalni obseg storitev

Po zakonu o poštnih storitvah in zakonu o stavki morajo vsi zaposleni na Pošti tudi med stavko zagotavljati predpisani minimalni obseg storitev. Vodstvo in sindikat poštnih delavcev sta sklenila dogovor o izvajanju dodatnega obsega storitev med stavko: zagotovljen bo prenos vseh pisemskih pošiljk in prenos paketov do deset kilogramov. Zagotovljen bo tudi prenos vseh mednarodnih in nujnih pošiljk. Motena pa bo dostava oglasov, jutranja dostava časopisov, paketov nad deset kilogrami, del logistike, bančne in finančne storitve ter prodaja blaga na okencih.

Kadrovska okrepitev in desetodstotni dvig plač

Sindikat poštnih delavcev je zahteval kadrovsko okrepitev in desetodstotni dvig plač. Vsebinsko so se poenotili glede vseh stavkovnih zahtev, razen zahteve za zvišanje plač. Vodstvo Pošte jim odgovarja: »Če bi vodstvo izpolnilo zahteve po desetodstotnem dvigu plač, bi Pošta Slovenije že v letu 2020 poslovala z večmilijonsko izgubo.« Letos februarja sta se sicer sindikat in vodstvo uskladila za dvig plač v znesku 17,7 milijona evrov in za bistveno boljše delovne pogoje zaposlenih. Nove zahteve po zviševanju plač pa bi stroške zvišale za 12 milijonov evrov. »Pripravljeni smo se pogovarjati o korekcijah plač, vendar na način, ki ne bi ogrozil poslovanja Pošte in 6.514 delovnih mest v skupini,« je dejal generalni direktor Pošte Boris Novak.

10 milijonov evrov čistega dobička

Skupina Pošta Slovenije je v letu 2018 dosegla 250 milijonov evrov čistih prihodkov in 10 milijonov evrov čistega dobička. Dodana vrednost na zaposlenega je bila 29.873 evrov, kar je precej manj od povprečja, to je lani znašalo 44.415 evra.

Preoblikovanje poštnih poslovalnic

Pošta Slovenije ima po Sloveniji 485 kontaktnith točk, od tega 321 rednih pošt, 138 pogodbenih in 26 premičnih pošt. Zadnja leta so zaprli 67 poslovalnic, do leta 2024 naj bi jih zaprli še približno sto. Poštne poslovalnice so postale neprofitabilne, glede na zdajšnji način dela pa jih ni mogoče spremeniti v dobičkonosne, so zaključili v Financah.