V naslednjih letih bo ta del Maribora še pridobil na pomembnosti, saj bo ta poslovna cena še večja in močnejša, ob tem pa se bo v tem delu izgradilo veliko novih stanovanj.

V Mariboru se v zadnjem obdobju izvaja kar nekaj gradbenih projektov na različnih koncih. Kot smo že poročali, se je pred nekaj meseci na Studencih pri nakupovalnem središču Qlandia, pričela gradnja naselja Primus, ki bo sestavljeno iz dveh stanovanjskih objektov ter več kot tridesetih vrstnih hiš, prva stanovanja pa naj bi bila vseljiva že pred letošnjim božičem. V neposredni bližni nastaja tudi nova poslovna cona, kjer je s svojo investicijo pričelo tudi podjetje Intrade, ki se ukvarja s prodajo elektronike.

Na omenjeni lokaciji ima omenjeno podjetje pripravljene tri projekte, in sicer poslovni objekt INTRADE CENTER, poslovni objekt CITY CENTER POHORJE in bencinsko črpalko OMV, katere otvoritev je predvidena v mesecu marcu.

Ta del Maribora je zelo zanimiv in ima potencial

“V tem trenutku je najbolj aktualen poslovni objekt »INTRADE CENTER«, za katerega imamo pravnomočno gradbeno dovoljenje in smo tik pred štartom gradnje. Objekt bo imel vse skupaj 1800 kvadratnih metrov, razdeljenih na tri dele (klet, kjer bodo parkirna mesta za interno uporabo, pritličje, kjer so planirani trije poslovni prostori in eno nadstropje v katerem bodo pisarne). Celotno pritličje in del pisarn v prvem nadstropju bomo dali v dolgoročen najem. Prostori bodo vseljivi predvidoma v prvem kvartalu leta 2020,” je za naš portal pojasnil Aleš Namestnik iz podjetja Intrade.

V tem trenutkuiščejo potencialne partnerje za poslovni objekt CITY CENTER POHORJE, tudi ta objekt pa že ima pravnomočno gradbeno dovoljenje.

Odločitev za gradnjo na omenjeni lokaciji je bila po Namestnikovih besedah izredno enostavna, saj je v njihovih očeh ta del Maribora zelo zanimiv in v »razcvetu«. “V naslednjih letih bo ta del Maribora še pridobil na pomembnosti, saj bo ta poslovna cena še večja in močnejša ob tem pa se bo v tem delu izgradilo veliko stanovanj. V neposredni bližini so tudi številna tuja renomirana podjetja in trgovski centri. Ob tem je potrebno povedat, da so tudi cestne povezave v tem delu mesta izredno dobre. Tako, da se da do lokacije zelo enostavno in hitro priti iz vseh delov mesta, tudi parkirišč je dovolj. Vse to skupaj je odtehtalo, da smo se odločili za te projekte,” je še povedal Namestnik.