V lakirnici Magne v Hočah so danes sporočili, da do nadaljnjega ustavljajo proizvodnjo.

FOTO: Mediaspeed

Hoška Magna, kjer proizvodnja stoji že od začetka izbruha epidemije, tudi v naslednjih tednih še ne bo začela z delom. Vodstvo podjetja je zato okoli 200 zaposlenim na današnjem zboru delavcev ponudilo začasne alternativne možnosti – okoli 30 jih bo še naprej ostalo v Hočah, ostalim pa bodo do zagona proizvodnje omogočili delo v graški tovarni.

Napotitev na delo v Gradec

Kot je po zboru delavcev povedal prvi mož hoške družbe David Adam, želijo začasne negotove razmere kar najbolj mirno preživeti, zaradi česar so se vsem zaposlenim odločili ponuditi delo v svoji graški tovarni. Zagotovil je, da ne bodo odpuščali, pač pa bodo za vsakega zaposlenega poiskali najboljšo možno individualno rešitev.

Da bi lahko postopke izpeljali na čim boljši način, smo danes že izpeljali prve sestanke s predstavniki sveta delavcev in sindikata,” je dejal Adam. Pogovore s sodelavci bodo opravili v naslednjih tednih, do takrat pa bo večina še naprej na delo čakala doma.

Zaprtje vsaj do novega leta

Kako dolgo bo trajalo, da bi v Hočah, kjer so pred epidemijo lakirali karoserije za Jaguarja, lahko znova stekla proizvodnja, Adam ne more napovedati, saj je to odvisno od nadaljnjega razvoja avtomobilske industrije v naslednjih mesecih. Je pa zagotovil, da sedanje stanje nikakor ne vpliva na njihove nadaljnje načrte v Hočah. Še naprej namreč verjamejo v to lokacijo in nadaljujejo vse postopke za pridobitev dovoljenj za drugo fazo, prav tako se bodo potrudili izpolniti vse obveze iz prve faze.

Organiziran prevoz v Gradec

Adam je še zagotovil, da se bodo trudili zaposlenim čim bolj olajšati razmere, da se bodo ti lažje odločili za vožnjo v Gradec, tudi z organiziranim avtobusnim prevozom. Čeprav glede na signale z današnjega zbora delavcev ne pričakuje, da bi delavci množično zavračali ponujeno možnost, pa se tistim, ki je ne bi sprejeli, obeta prekinitev pogodbe iz poslovnih razlogov.