Ročaje nadomeščata z “DS Smith Lift Up” embalažo, ki je v avstrijskih supermarketih na voljo že od septembra 2023.

DS Smith PLC, vodilno globalno podjetje za trajnostno embalažo na osnovi vlaken, in Coca Cola HBC Avstrija sta združila moči in v sodelovanju razvila zunanjo embalažo iz kartona, ki nadomešča plastične ročaje na 1,5-litrskih pijačah.

Stefano Rossi, izvršni direktor divizije Packaging Solutions, DS Smith: “S ponosom smo sodelovali pri razvoju inovativne embalažne rešitve, ki odstranjuje odvečne odpadke in plastiko za enkratno uporabo. Naš DS Smith Lift Up je zasnovan po metodi Metrike krožnega oblikovanja, kar zagotavlja minimalno porabo materiala, manjši vpliv na okolje in privlačen izgled na prodajnih policah. Naše sodelovanje s partnerjema, Coca-Cola HBC in Krones, je ključnega pomena pri zmanjševanju plastičnih odpadkov za enkratno uporabo in uvedbi inovativnih sprememb velikega obsega. Trajnostno oblikovanje je v središču tega, kar počnemo kot podjetje, in to je sijajen primer priložnosti za inovacije v embalaži, ki vodijo do bolj trajnostne prihodnosti za proizvajalce, trgovce na drobno in potrošnike.” 

Inovativna embalaža, ki je 100 % reciklabilna 

DS Smith in Coca-Cola HBC delita skupno vizijo o inovativni embalaži, ki je 100 % reciklabilna in zasnovana z minimalno uporabo materiala. Ne le, da nova embalaža izboljšuje uporabniško izkušnjo pri prenašanju, skupaj z ostalimi embalažnimi komponentami partnerjev temelji na rešitvah iz kraft papirja in kartona, kar vsako leto zmanjša porabo plastike za Coca-Cola HBC Avstrija za približno 200 ton. DS Smith Lift Up je bil razvit z uporabo DS Smithovega edinstvenega pristopa, imenovanega Circular Design Metrics (Metrika krožnega oblikovanja), kar je privedlo do občutnega zmanjšanja ogljičnega odtisa tako embalaže kot tudi proizvodnje. Nova embalažna rešitev za 1,5-litrske multipakete PET bo uporabljena za znamke Coca-Cola, Fanta, Sprite in Mezzo mix v Avstriji.

 

Prva embalažna rešitev te vrste 

Marcel Martin, Glavni direktor za korporativne zadeve in trajnost CCHBC: »To je prva embalažna rešitev te vrste za 1,5-litrska pakiranja Coca-Cole, Fante in Spritea. Je rezultat naše podjetniške miselnosti, absolutnega prepričanja v sodelovanje z zaupanja vrednimi partnerji in naše osredotočenosti na doseganje neto ničelnih emisij do leta 2040. Leta 2022 smo se že šestič povzpeli na vrh lestvice Dow Jones Indeks trajnosti kot najbolj trajnostno podjetje v sektorju pijač. Počaščeni smo, da smo se v skladu s S&P Global Sustainability Yearbook 2023 uvrstili na prvo mesto med več kot 7000 podjetji v 61 panogah. V letu 2023 smo ponovno dosegli izjemne rezultate v MSCI ESG Ratings, in sicer že deveto leto zapored. Kljub tem priznanjem se zavedamo velike odgovornosti, ki je pred nami, in odločeni smo nadaljevati s trajnostnimi inovacijami in sodelovanjem, da bomo naše pijače dostavljali na najbolj zelen način.«