Trg električne energije je pregret. Cene na nabavnem trgu dnevno nihajo, napovedi so slabe.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost v Energiji plus dnevno spremljajo razmere na energetskih trgih in se uspešno soočajo z vsemi izzivi. “Našim odjemalcem omogočamo zanesljivo dobavo energentov tudi v teh zahtevnih časih. Odjemalci Energije plus, ki so nas pred kratkim izbrali za svojega dobavitelja se zavedajo, da je bil prestop k Energiji plus prava poteza, obstoječi odjemalci pa se lahko veselijo še enega dejstva,” sporočajo iz Energije plus.

Z vstopom HSE v lastniško strukturo Energije plus se namreč že kažejo prvi učinki, saj se je cena električne energije za obstoječe odjemalce Energije plus povišala zgolj za 6% in ne za enkrat več kot je bilo sprva napovedano, so še sporočili iz največjega elektro distributerja na našem območju.

O novih cenah in ublažitvi napovedane podražitve so v Energiji plus obvestili vsakega izmed naših odjemalcev na računu za porabljeno energijo za mesec junij.

Kaj se bo s cenami električne energije dogajalo do konca leta in še dlje je v tem trenutku pri Energiji plus težko napovedujejo, saj je le to odvisno od makroekonomskih gibanj ter geopolitičnih razmer v naši bližnji okolici. Prav tako je v tem trenutku še nejasno, kako bo država posegla v trg električne energije, saj je eden izmed možnih ukrepov za boj proti draginji tudi regulacija cen električne energije, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Enake cene med dobavitelji bodo »paralizirale« konkurenčnost, vendar je Energija plus že pripravljena tudi na ta izziv. Odjemalci Energije plus bodo ob morebitni regulaciji cen še vedno deležni dodatnih ugodnosti in popustov v okviru lojalnostnega programa Moj PLUS. Ta bo igral ključno vlogo, saj si bodo lahko odjemalci z zbiranjem točk znižali mesečni račun za dobavljeno energijo, zagotavljajo.