Po najnovejšem predlogu bo do vavčerja za dopust v Sloveniji v višini 200 EUR upravičen vsak polnoletni državljan Slovenije. Kot je na svojem facebook profilu zapisala ministrica Aleksandra Pivec, je vlada med upravičence do vavčerjev uvrstila tudi upokojence, ki so vso življenje prispevali k družbeni blaginji in za katere želijo, da si po težkem obdobju epidemije privoščijo lepe, sprostitvene dni.

Turizmu, ki velja za eno najbolj prizadetih panog zaradi epidemije, namerava vlada na pomoč priskočiti s posebnimi vavčerji, ki jih bo mogoče koristiti pri slovenskih turističnih ponudnikih. Kot smo že poročali, naj bi bone v višini 200 evrov izplačali vsem redno zaposlenim in samozaposlenim, starim vsaj 18 let. Ukrep naj ne bi vplival na izplačila regresa.

Kot je na svojem facebook profilu zapisala ministrica Aleksandra Pivec, pa je vlada med upravičence do vavčerjev uvrstila tudi “upokojence, ki so vso življenje prispevali k družbeni blaginji in za katere želimo, da si po težkem obdobju epidemije privoščijo lepe, sprostitvene dni,” je zapisala Pivčeva.

Predlog naj bi bil jutri potrjen na seji vlade.