Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je bila danes v vzhodni Sloveniji, kjer si je ogledala več infrastrukturnih projektov. Ob ogledih treh projektov na območju Podravja pa je danes napovedala, da bi se naj postopek ukinitve vinjet na mariborski hitri cesti, začel še letošnje leto.

Bratuškova je na obiskih po vzhodni Sloveniji preverila stanje v občini Oplotnica, kjer sanirajo del ceste med Cezlakom in Peskom na Pohorju, nadalje je obiskala Kidričevo, kjer je bila izvedena obnova ceste skozi Lovrenc na Dravskem polju in občino Cirkulane, kjer izvajajo sanacijska dela na gradu Borl.

Po hitri cesti brez vinjet še letos?

Kot poroča Radio Maribor je napovedala, da se bo ministrstvo kmalu lotilo izvzema mariborske hitre ceste iz vinjetnega režima, k čemur jih že nekaj časa poziva mariborska občina. Ministrstvo bi naj ustrezno uredbo pripravilo še letos, nakar bo ministrstvo za finance pridobilo 45 milijonov evrov za prepis ceste z DARS-a na državo.

Manj konkretna bi naj bila Bratuškova ob vprašanju mariborske zahodne obvoznice; kot so zapisali na Radiu Maribor, je bila ministrica bolj zadržana glede ostale problematike povezane s cestami v Mariboru. Pogovori o gradnji obvoznice trajajo že več let, v odvisnosti s prihodnjimi državnimi proračuni.