Vodjo navijačev beograjskega Partizana so v zasedi počakali in z več streli ubili. Ljubomir Marković, ki je »prestopil« iz Zvezde, je bil znan tudi po sadističnem umoru francoskega navijača v Beogradu.

Vodjo navijačev beograjskega Partizana so v zasedi počakali in z več streli ubili. Ljubomir Marković, ki je »prestopil« iz Zvezde, je bil znan tudi po sadističnem uboju francoskega navijača v Beogradu. Vsega vajene Beograjčane je umor presunil zaradi bližine igrišča, pokritega z balonom, in gimnazije v beograjskem naselju Voždovac, kjer je bilo v času umora polno otrok in mladine.

Najprej pri Crveni Zvezdi, potem Partizanu

Marković je bil od sredine prejšnjega desetletja med najbolj vidnimi navijači Partizana, pogosto na drogu z megafonom, kjer je vodil celotno navijanje za svoj klub. Preden je postal zapriseženi partizanovec, je bil navijač Crvene Zvezde. Sicer takšni transferji niso nobena redkost, saj se išče boljša sredina, kjer bodo imeli več koristi od kriminalnih aktivnosti, ki so zelo povezanemafija z delovanjem navijaških skupin.

Zaradi sadističnega umora odslužil zaporno kazen

Najbolj znan je postal potem, ko so ga leta 2009 obtožili uboja francoskega navijača v Beogradu. Partizanovi navijači so ga sadistično likvidirali, ko je prišel v Beograd navijat za svoj klub iz Toulousea.
Marković je bil skupaj še z enim navijačem Partizana obsojen na 30 let zapora, potem so mu kazen znižali na 15, na koncu pa je odsedel samo devet let in se tako pred dvema letoma vrnil na prostost. Po tem dogodku so ga celo ožigosali kot heroja partizanovih navijačev. Ko je bil obsojen, s mu skandirali na vseh tekmah Partizana, nogometnim in košarkaškim, velika zastava z njegovo podobo je bila sredi tribune, kjer so bili Grobari.

Med njegovim zaprtjem v vrstah Partizanovih navijačev več ubojstev

Dokler je bil Marković v zaporu, je prišlo do razkola med navijači Partizana. Po tem so se vrstila ubojstva znanih navijaških vodij Partizana. 2015 je bil ubit Aleksander Joksić, pred tremi leti t.i. Aleksandar Stanković, poznan pod imenom Sale Mutravi, še en, ki je iz Zvezde prestopil k partizanovim navijačem, ter istega leta še Alen Kostić Kubi.
Očitno je, da vsi spori niso le med navijaškimi frakcijami Partizana, ampak tudi v mafijskih obračunih s kriminalci, ki svoje aktivnosti ne maskirajo kot navijaške.

FOTO: Alo.rs