Dečkovo srce, ki je utonil v bazenu, so presadili 18-mesečno dojenčici, ki so ji le nekaj dni po rojstvu zdravniki diagnosticirali zelo hudo srčno napako.

Foto: Youtube

Brooke Eaton iz ameriške Minnesote, je bila mati dvoletnega Cazmirra ‘Casha’ Landersa, ki je umrl. Deček je po poročanju porta Goodmorningamerica (GMA) utonil v bazenu in bil šest dni priklopljen na bolnišnične aparate. Po njegovi smrti se je njegova mamica odločila, da bo darovala njegove organe otrokom, ki jih potrebujejo in na takšen način pomagala rešiti nekaj otroških življenj.

Realne možnosti za normalno, zdravo življenje

Cashovo srce je dobila 18-mesečna Lola Bond, in Brooke, ki je obiskala otroško bolnišnico v Minnesoti, je dobila priložnost ponovno slišati bitje sinovega srca. Loli so le nekaj dni po rojstvu zdravniki diagnosticirali zelo hudo srčno napako in edina možnost, da bi preživela, je bila presaditev srca. Omenjeni portal še navaja, da se je to zgodilo zahvaljujoč prav srcu malega Casha, dojenčica pa naj bi po besedah zdravnikov imela realne možnosti za normalno, zdravo življenje.

Z Lolo bo za vedno povezana

Eatnova je potem, ko je slišala bitje srca, dejala: »Že takoj po vstopu v bolniško sobo, kjer sem zagledala Lolo, so me preplavila čustva. Srce je bilo tako čisto, izrazito. Ona me je navdušila, za vedno sem povezana z malčico.«