V kitajskem Wuhanu, kjer se je konec lanskega leta pojavil novi koronavirus, so se danes v šolske klopi vrnili dijaki najvišjih letnikov srednjih šol. Učenci in učitelji so morali pred vrnitvijo v šole opraviti testiranje za koronavirus, ob prihodu v šolo pa so jim izmerili tudi telesno temperaturo.

Učenci najvišjih letnikov srednjih šol v kitajskem Wuhanu, kjer se je konec lanskega leta pojavil novi koronavirus, so se danes vrnili v šolske klopi. Ob prihodu v šole so jim izmerili telesno temperaturo, v razredih morajo sedeti vsaj meter narazen in obvezno nositi zaščitne maske.

121 srednjih šol v 11-milijonskem mestu je bilo zaprtih od januarja. Pouk je vmes potekal na daljavo.

Vračajo se zaradi priprav na sprejmne izpite

Delno odprtje šol je najnovejši ukrep za postopno normalizacijo življenja v Wuhanu in provinci Hubei, kjer se je konec lanskega leta pojavil novi koronavirus in se od tam razširili po svetu.

Za zdaj so se v šole vrnili le dijaki najvišjih letnikov, ki se pripravljajo na sprejemne izpite za vpis na univerze. Kdaj se bodo v šolske klopi vrnili ostali dijaki in osnovnošolci, se oblasti še niso odločile.

Za zdaj so se v šole vrnili le dijaki najvišjih letnikov, ki se pripravljajo na sprejemne izpite za vpis na univerze. Kdaj se bodo v šolske klopi vrnili ostali dijaki in osnovnošolci, se oblasti še niso odločile.

Pred vrnitvijo morali opraviti testiranje

Učenci in učitelji so morali pred vrnitvijo v šole opraviti testiranje za koronavirus, šolske prostore pa so razkužili in očistili. V nekaterih šolah so zmanjšali število klopi v razredih in organizirali pouk v manjših skupinah.

Učenci in učitelji so morali pred vrnitvijo v šole opraviti testiranje za koronavirus, šolske prostore pa so razkužili in očistili. Vse so ob prihodu v šole pričakali merilniki telesne temperature. 

Vse so ob prihodu v šole pričakali merilniki telesne temperature, osebe s povišano temperaturo pa niso smele vstopiti v šolske prostore.

Drugod po Kitajskem so se šole začele postopoma odpirati minuli mesec. V Pekingu in Šanghaju so se nekateri učenci v šolske klopi vrnili minuli teden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

STA