Kultna britanska rock skupina Rolling Stones je v Londonu na ulici Carnaby, središču glasbene scene 70. let, otvorila svojo prvo prodajalno.

Trgovina Rolling Stones na Carnaby Street. Foto: Facebook/Yazu

Mick Jagger, 77. letni frontman skupine je ob odprtju prve fizične trgovine Rolling Stonesov poudaril, da jih pri tem, da trgovino otvarjajo med pandemijo, vodi večni optimizem. V trgovinici je mogoče najti vse od majic, trzalic, dežnikov, zvezkov in drugih izdelkov, ki jih krasi sloviti logotip skupine – velike rdeče ustnice z iztegnjenim jezikom.

V duhu pandemije bo v Rolling Stones shopu mogoče najti celo zaščitne maske, ki bodo jezik kazale namesto vas.Trgovinica je na svoji lokaciji v središču Londona več kot dobrodošla, saj je bila ulica zaradi pandemije in zaustavitve javnega življenja ter zaprtja nekaterih prodajaln skorajda opustošena.

Trgovinica med legendarnimi spomini

Prostor na Carnaby Streetu bo bolj kot klasična trgovina svetišče, posvečeno mejnikom in spominom ekipe Rolling Stonesov. Na stenah so nameščeni ekrani, ki bodo ves čas predvajali največje hite skupine, hkrati pa ima zgodovinsko vrednost že sama lokacija trgovine. Na ulici Carnaby so namreč v 70. letih David Bowie, The Who in Rolling Stonesi izpopolnjevali svoje glasbene sposobnosti ter izvajali svoje prve nastope.

Vir: N1