Globalno

Pri Microsoftu tudi menijo, da bo prenovljeni brskalnik Edge toliko drugačen od predhodnika, da si konkretno prevetritev zasluži tudi njegov logotip.

Uredništvo1 teden

Vodjo navijačev beograjskega Partizana so v zasedi počakali in z več streli ubili. Ljubomir Marković, ki je »prestopil« iz Zvezde, je bil znan tudi po sadističnem umoru francoskega navijača v Beogradu.

Uredništvo2 tedna

Britanska vlada je zaradi nevarnosti sprožanja potresnih aktivnosti danes prepovedala pridobivanje plina s sporno tehnologijo hidravličnega lomljenja, znanega pod izrazom fracking. Fracking je kamen spotike tudi v Sloveniji, kjer ga želi britanska družba Ascent Resources uporabiti za pridobivanje plina na Petišovskem polju.

Uredništvo2 tedna

Nemški zobozdravnik Max Lukas je izpulil 37,2 milimetra dolg zob, ki so ga v prejšnji teden vpisali v Guinnessovo knjigo kot najdaljši izpuljeni zob na svetu.

Uredništvo2 tedna

Veganstvo je način življenja, ki stremi k izključevanju vseh oblik krutosti in izkoriščanja živali za hrano, oblačila ali katerikoli drugi namen. Danes obeležujemo tudi svetovni dan veganstva.

Uredništvo2 tedna

S tem se v severni sosedi, ki je bila dolgo časa ena izmed redkih kadilcem prijaznih evropskih držav, zaključuje zgodba, ki se je vlekla dlje od brexita.

Uredništvo2 tedna

Danes je svetovni dan varčevanja. Obeležujemo ga od leta 1924, ko so se v Milanu zbrali predstavniki hranilnic iz 27 držav ter z razglasitvijo svetovnega dneva varčevanja posameznike in gospodarske družbe opozorili na pomembnost varčevanja.

Uredništvo2 tedna

Silovit požar je ponoči v veliki meri uničil znameniti grad Shuri na japonskem otoku Okinawa, ki je uvrščen na Unescov seznam svetovne dediščine. Leseni grad je v osrčju arhitekturnega kompleksa iz 15. stoletja, obdobja kraljevine Ryukyu. Gre za rekonstrukcijo, ki so jo na podlagi izvirnih načrtov in fotografij naredili po drugi svetovni vojni.

Uredništvo2 tedna

Že več kot leto dni se redno pojavlja v beograjskih literarnih krogih in sicer s svojimi javnimi nastopi in literarnimi performansi.

Uredništvo2 tedna

Velika Britanija in Češka bosta po zgledu Nemčije in Norveške v tekmo za omrežje 5G spustili tudi Huawei.

Uredništvo2 tedna

Pretekli petek je iz klavnice v Splitu pobegnil bik. Iskali so ga oboroženi policisti in lovci, ki se jim bik že dva dni spretno izmika. Ljudstvo sedaj želi, da pametnemu biku prizanesejo.

Uredništvo2 tedna