Globalno

Evropska komisija je objavila napovedi za evropsko kmetijstvo v letih 2019-2030.

Uredništvo1 teden

V mreži hrvaškega ribiča iz Podgore pri Makarski se je v sredo zvečer našla neznana naprava, za katero se je naknadno izkazalo, da gre za vojaško napravo ameriške vesoljske agencije Nasa.

Uredništvo1 teden

Ninoslavu Jovanoviću, znanemu kot Malčanskemu brivcu, grozi dosmrtna ječa. Že v preteklosti je bil zaprt 20 let, a so ga glede na prvotno izrečeno kazen izpustili tri leta prej zaradi vzornega vedenja.

Uredništvo1 teden

Padel je v bližini ograje, ki jo je nato podrl in padel 100 metrov po strmem pobočju.

Uredništvo2 tedna

Desetletnik iz Dalmacije, ki je zaradi redke bolezni postal nepokreten, je prejel globok možganski stimulator in slabe tri mesece po operaciji, je deček ponovno na nogah.

Uredništvo2 tedna

Graška družba Magna Steyr nasprotuje davku na izpuste ogljikovega dioksida, ki ga napoveduje nova modro-zelena avstrijska koalicija. Opozorili so, da bi lahko proizvodnjo v tem primeru preselili v bližino Maribora.

Uredništvo2 tedna

Plovilo je zakopano v gomilnem grobišču, katerega premer ocenjujejo na okrog 18 metrov, slike radarja pa kažejo, da bi bil lahko gredelj plovila dolg 13 metrov, celotno plovilo pa še nekaj metrov več.

Uredništvo2 tedna

Svet je osupnil ob posnetku mlade deklice, ki se je sprehodila po polici stanovanjskega bloka na Tenerifih.

Uredništvo2 tedna

Virus poiskal vsa shranjena gesla v brskalnikih, odjemalcih za elektronsko pošto, FTP klinetih, programih za hipno sporočanje in druge, in jih nato pošlje napadalcu.

Uredništvo2 tedna

Zaradi rasističnih groženj novo avstrijsko ministrico bosanskega porekla varujejo avstrijske specialne enote Kobra. Ker Zeleni pogosto potujejo z javnim prevozom in kolesi, je varovanje ministrice zelo težavno.

Uredništvo2 tedna

Po uradnih statističnih podatkih se je leta 2019 v Oslu zgodila le ena smrtna nesreča.

Uredništvo2 tedna