Globalno

Za kršitev samoizolacije so za posameznike na Hrvaškem predvidene denarne kazni med 1080 in 16.200 evrov, kot tudi prisilna karantena.

Uredništvo4 dnevi

Na območju Ischgla so potrdil več sto okužb z novim koronavirusom.

Uredništvo4 dnevi

Strokovnjaki intenzivno preučujejo novi koronavirus, o katerem nekaj mesecev po tem, ko se je prvič pojavil v kitajskem Wuhanu, še ni veliko znanega.

Uredništvo4 dnevi

Položaj je resen. Srbska vojska je danes v beograjsko športno dvorano Halo sportova, začela prinašati bolniške postelje. S tem bodo dobili še tri improvizirane bolnišnice za bolnike.

Uredništvo5 dni

Po besedah vodij FAO, WTO in WHO je panično kupovanje hrane že razkrilo krhkost dobaviteljskih verig, saj so trgovske police v številnih državah ostale prazne.

Uredništvo5 dni

Zaradi virusa bodo morali na Madžarskem opraviti zakol več kot 200.000 rac. Prejšnji teden so za eno od kmetij v okolici odredili zakol 32.500 rac.

Uredništvo5 dni

Z domačega kavča si je mogoče na spletni platformi Musement brezplačno ogledati več kot 100 umetnikovih del.

Uredništvo5 dni

Deček je umrl v ponedeljek v bolnišnici v Londonu in naj bi bil najmlajša žrtev epidemije novega koronavirusa v državi.

Uredništvo5 dni

Družba Magna Steyr bo v tovarni v avstrijskem Gradcu v ponedeljek začela s postopnim vnovičnim zagonom proizvodnje, ki zaradi izbruha novega koronavirusa miruje od 17. marca. Kako bo z delavci v Hočah, še ni jasno.

Uredništvo6 dni

Ljudje množično kupujejo kondome, saj se v teh negotovih časih bojijo naraščaja. Obenem pa proizvodnja zaradi covid-19 trpi. Delavci hodijo v službo le še za polovični delovni čas, četudi so plačani za polnega.

Uredništvo6 dni

Huawei, eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov informacijske in komunikacijske tehnologije, je v Shenzhenu na Kitajskem preko digitalne konference predstavil svoje letno poročilo za leto 2019.

Uredništvo6 dni