Globalno

Kot kaže bosta Visa in Mastercard kmalu preteklost. 16 glavnih bank EU bo kmalu uvedlo sistem plačevanja, ki bo kot alternativa plačilnim sistemom zmanjšala grožnjo pred tujimi vdori.

Uredništvo3 dnevi

V Srbiji je v zadnjem dnevu zaradi covida-19 umrlo 13 bolnikov, kar je največ v enem dnevu od začetka epidemije novega koronavirusa v tej državi. V zadnjih 24 urah so v Srbiji tudi potrdili 299 novih okužb z novim koronavirusom, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Uredništvo3 dnevi

Na Hrvaškem so v zadnjih 24 urah potrdili 52 novih okužb z novim koronavirusom in nobene smrti zaradi covida-19, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Na Hrvaškem je trenutno 930 aktivnih okužb z novim koronavirusom. Zaradi covida-19 je v bolnišnicah 89 bolnikov, pet jih je na ventilatorjih.

Uredništvo4 dnevi

Levo-zelena koalicija »Možemo!« je kot novinka na hrvaški politični sceni poskrbela za presenečenje in osvojila kar 7 poslanskih mest v parlamentu. Največ glasov so dobili v Zagrebu in Reki.

Jon Knez4 dnevi

Po neuradnih ocenah so Slovenci skupno lastniki približno 110.000 nepremičnin na Hrvaškem, večinoma hiš in stanovanj ob hrvaški obali.

Uredništvo4 dnevi

V raziskavi, ki jo je japonski mobilni gigant NTT Docomo izvedel pred leti, so ugotovili, da večina ljudi, ki gleda v telefon, ne pride čez cesto brez incidenta

Uredništvo4 dnevi

Gre za sledne pse, ki so sposobni prepoznavati in ločevati molekularno sestavo vonja, ne le ko gre na primer za razstrelivo ali mamila, ampak tudi različna rakava obolenja ter hipoglikemijo oziroma nevaren padec krvnega sladkorja pri diabetikih.

Uredništvo4 dnevi

Mesto Yamoto na Japonskem je nedavno prepovedalo gledanje v telefon med hojo.

Uredništvo4 dnevi

Iz balkanskih držav danes poročajo o nekoliko manjšem številu novih okužb z novim koronavirusom kot v preteklih dneh.

Uredništvo4 dnevi

Predsednik največje hrvaške opozicijske stranke SDP Davor Bernardić je na današnji novinarski konferenci v Zagrebu dejal, da se zaradi hude poraza na volitvah umika z vrha stranke. Vodenje bo začasno prevzel eden od dosedanjih podpredsednikov.

Uredništvo5 dni

Po danes objavljenih podatkih avstrijskega notranjega ministrstva je trenutno v naši severni sosedi z virusom sars-cov-2 okuženih 1012 oseb.

Uredništvo5 dni