Globalno / Stran 2

Na dan so pricurljale nove informacije o vzrokih zastrupitve italijanske družine in dveh prijateljev z ogljikovih monoksidom na barki Atlantia zaradi neodgovorne montaže bencinskega agregata za delovanje klime na Hvaru pred nekaj dnevi.

Uredništvo1 teden

Med 233. potniki na Airbus 321 je bilo poškodovanih 23 oseb, k sreči pa ni nihče umrl.

Gabrijel Toplak2 tedna

V hrvaški občini Tribunj se je župan odločili, da bodo iz plaže odnesli vse brisače, ležalnike oziroma tisto, kar so ljudje pustili na plaži.

Gabrijel Toplak2 tedna

V srbskem Paraćinu električni vod vzrok za množičen pogin ptic.

Gabrijel Toplak2 tedna

Homoseksualni par cesarskega pingvina v berlinskem živalskem vrtu se, potem ko mu je tamkajšnje osebje dalo “v posvojitev” jajce, pripravlja na starševstvo. Če pingvinoma uspe dobiti naraščaj, bi to bil prvi tak primer v tem živalskem vrtu, ne pa tudi v svetu. Oktobra lani sta se naraščaja razveselila pingvinja samca v sydneyjskem živalskem vrtu.

Uredništvo2 tedna

Štiričlanska slovenska družina je dopustovala na čolnu v zalivu hrvaškega otoka Ist. Na plovilu je izbruhnil požar, poškodovanih pa k sreči ni bilo.

Uredništvo2 tedna

Slovenija lahko konkurira večjim državam in proizvajalcem prav zaradi manjših polj, ki omogočajo ročno obiranje, s tem pa konopljo višje kakovosti.

Vanja Čiček2 tedna

Skoraj gotovo je, da vzrok zastrupitve šestih Italijanov, med katerimi je eden v torek umrl, ni bila zastrupitev s školjkami. Vzrok bi lahko bil ogljikov monoksid iz generatorja motorja jadrnice, poroča Dnevnik.hr. Zdravniki se še vedno borijo za življenje petletne deklice in 14-letnega fanta, ki so jima odpovedali vsi vitalni organi.

Uredništvo2 tedna

Včeraj so jedli školjke v znani restavraciji na Hvaru in se hudo zastrupili. Zdravnica iz splitskega oddelka za pediatrijo je dejala, da ne pomni tako hude zastrupitve s tako težko klinično sliko.

Uredništvo2 tedna

Če se včasih šalimo, da je zastonj le zrak, očitno tudi temu ni več tako, saj s Hrvaške prihaja prav posebna novica. Na znani plaži lahko po novem kupite zrak.

Uredništvo2 tedna

Aljaške vode prisostvujejo tragičnim dogodkom in nosijo rožnata trupla neštetih rib. Je vzrok bolezen ali kaj drugega in kaj to pomeni za prihodnost vrste?

Jerneja Potočnik2 tedna