Poznate koga, ki zaradi svojih smrdečih prdcev, izprazni sobo? Sedaj bodo ti lahko dišeči, saj so bile izumljene tablete, ki spreminjajo vonj prdcev.

Francoz Christian Poincheval trdi, da je izumil tablete, ki lahko spremenijo vonj prdcev. Vaši plini lahko imajo sedaj celo paleto arom, vse od čokolade, vijolic in celo vrtrnic.

Ideja za produkt po neugodni večerji

Veleum za tem bizarnim produktom, ki ima ime PilulePet, je dobil idejo za izum po večerji s prijatelji, ki so obisk končali predčasno zaradi premočnih vonjav, saj je vse napenjalo.

Poincheval je dejal: “S prijatelji smo sedeli pri mizi po obilnem obroku, kmalu smo se skoraj zadušili zaradi lastnih prdcev. Strinjali smo se, da gre za zelo neugodno človeško težavo in da bi bilo fino, če bi se glede tega lahko nekaj ukrenilo.”

Tablete razvija že 12 let

Francoz je ustanovil svoje podjetje Lutin Malin, tablete je začel testirati v letu 2007 in sedaj lahko ponudi že raznovrstno paleto vonjav. Pravi, da so popolnoma naravne, da gre pravzaprav za “prehransko dopolnilo na bazi naravnih sestavin.”

Na spletni strani še dodaja, da so tablete za dišeče prdce rezultat dolgoletnih raziskav in testiranj. Pravi, da izbrane vonjave dodajajo tudi nekaj humorja in so primerne za darila ob vseh priložnost.

Pa res delujejo?

Veliko število strank, ki se vračajo, je nedvomno najboljši pokazatelj,” pravi izumitelj. Tablete, ki jih lahko naročite tudi v vonjavah božične čokolade, valentinovega ingverja ali majske lilije, stanejo približno 20 evrov na pakiranje.