Po besedah ruskega predsednika Putina je Rusija razvila cepivo proti Covidu-19. Cepljena naj bi bila tudi njegova hči, ki se počuti dobro.

»Zjutraj je bilo prvič na svetu registrirano cepivo proti novemu koronavirusu,« je dejal Vladimir Putin v televizijskem prenosu konferenčnega klica z ministri. Kot je dodal, je cepivo učinkovito ter vodi v trajno odpornost. Poudaril je tudi, da je bilo deležno vseh potrebnih pregledov.

Cepivo testirali na Putinovi hčerki

Na sebi ga je preizkusila tudi ena od njegovih hčera. Tako po prvem kot drugem odmerku je sicer dobila vročino, sedaj pa se počuti dobro in je razvila veliko količino protiteles, Putinove besede povzemajo tuje tiskovne agencije.

Rusija je v zadnjih tednih zagotavljala, da bo v kratkem začela proizvajati cepivo proti novemu koronavirusu, proizvodnja pa naj bi se še dodatno okrepila v začetku prihodnjega leta. Tuji znanstveniki so sicer izražali pomisleke spričo tovrstne hitrosti, Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) pa je pozvala k spoštovanju smernic in direktiv pri razvoju cepiva.