Z mesta predsednika in glavnega izvršnega direktorja ameriške verige restavracij se poslavlja Steve Easterbrook, saj je je upravni odbor sklenil, da je kršil politiko podjetja in izkazal slabo presojo z nedavnim sporazumnim razmerjem z zaposleno.

Ameriška veriga restavracij s hitro prehrano McDonald’s je v nedeljo napovedala zamenjavo na čelu podjetja. Z mesta predsednika in glavnega izvršnega direktorja se poslavlja Steve Easterbrook, ki se je zapletel v razmerje z zaposleno in s tem izkazal »slabo presojo«, je sporočila francoska tiskovna agencija AFP. Verigo restavracij bo prevzel Chris Kempczinski, prvi mož ameriške veje priljubljene verige.

Kršil je politiko podjetja

V podjetju so v sporočilu za javnost zapisali, da se je Easterbrook odločil zapustiti podjetje, saj je upravni odbor sklenil, da je kršil politiko podjetja in izkazal slabo presojo z nedavnim sporazumnim razmerjem z zaposleno. Dodali so: »Podjetje potrjuje, da zamenjava vodstva ni povezana z operativnim ali finančnim vidikom poslovanja.«

Razmerje označil kot »napako«

Odzval pa se je tudi Easterbrook, ki je v elektronskem sporočilu, tega je poslal zaposlenim, priznal razmerje in ga označil za »napako«, ki je v neskladju s politiko podjetja. »Če upoštevam vrednote podjetja, se lahko strinjam z upravnim odborom, da je čas za nove izzive,« je še pojasnil Easterbrook..