Uro in pol pred izbruhom požara naj bi zagorelo tudi v reciklažnem obratu na drugem koncu mesta.

FOTO: Youtube / antenazadar.hr

Velik požar, ki je v noči na torek izbruhnil na hrvaškem otoku Pag, so gasilci po več urah pogasili. Ogenj je izbruhnil v borovem gozdu ob najbolj znani plaži na otoku, Zrće. Zaradi požara so morali evakuirati 10.000 obiskovalcev festivala elektronske glasbe.

Piromani naj bi želeli povzročiti tragedijo

Župan Novalje Ante Dabo pa po poročanju portala 24.ur meni, da je bil požar na Pagu podtaknjen. Uro in pol pred izbruhom požara je namreč, pravi, zagorelo v reciklažnem obratu na drugem koncu mesta. Ko so gasilci požar pogasili, pa se je vnelo v Zrćah. »Požar so podtaknili piromani, da bi povzročili tragedijo, a so pristojne službe s predanim delom preprečile večjo škodo,« je dejal. Obenem je prepričan, da so požar podtaknili piromani, ki so želeli povzročiti tragedijo.

Ali gre za namerno dejanje, še ne želijo ugibati

Preiskovalci so po poročanju tega portala sicer potrdili, da je požar povzročil človek – ali gre za namerno dejanje pa še ne želijo ugibati. Namestnik direktorja Policije Željko Prša je dejal, da so uspeli določiti mesto, kjer je požar izbruhnil – plaža Caska, ki se nahaja slabih 800 metrov zračne linije od kluba Kalypso. »Ogenj je zajel suho drevje in se hitro razširil. Če ne bi na pomoč priskočili gasilci s kanaderji, bi prišlo do motenj v oskrbi z električno energijo. K sreči smo požar uspeli pravočasno obvladati,« je po navajanju tega portala povedal Prša.

Požar naj bi zanetila ogenj ali cigaretni ogorek

Požar naj bi po prvih ugotovitvah zanetila bodisi ogenj bodisi cigaretni ogorek. »Povzročila ga je človeška roka. Ali gre za namerno ali slučajno dejanje, bo ugotovljeno tekom preiskave. Lahko, da je nekdo odvrgel prižgan cigaretni ogorek in se niti ne zaveda, kaj je storil,« pa je o vzrokih požara dejal namestnik direktorja hrvaške policije. Dabo pa je po poročanju index.hr še poudaril: »Verjamem, da gre za piromane, ki so hoteli v vetrovnem vremenu povzročiti tragedijo.«