Po spletu večkrat zaokrožijo fotografije računov iz gostinskih lokalov iz hrvaške obale, ki jih delijo zgroženi turisti. Cene obrokov in pijače so vsako leto višje, porcije pa v veliko restavracijah precej majhne. Takšne zgodbe pa več ne prihajajo le iz mondenih letovišč, kot sta denimo Dubrovnik ali Hvar, visoko ceno za povprečno večerjo je turist v eni izmed konob plačal tudi na Krku.

Za lignje s pomfrijem trinajst evrov

Kmalu po objavi se je na družbenem omrežju Twitter vnela vroča razprava ali je cena 93 kun oziroma skoraj 13 evrov za majhno porcijo lignjev s pomfrijem in malo tartarske omake previsoka ali ne.

Mnenja so bila deljena. Ena od uporabnic je zapisala: “To so pretirane cene, ampak saj imajo jedilnik, ki ga pogledaš preden naročiš in se nato odločiš, ali si pripravljen plačati takšno ceno ali pa greš v Fast Food in plačaš manj. Kdor ima, naj plača.”

Primerjava z Avstrijo

Nekateri se sklicujejo na visoke cene drugod po Evropi: “Kadar pa vam recimo v Salzburgu za kos torte in kavo računajo 12 evrov, pa je vredu? Samo naj dvigujejo cene, pri naših severnih sosedih je še dražje,” je napisal eden od hrvaških domačinov.