Italija v okviru rahljanja ukrepov proti novemu koronavirusu s 3. junijem odpravlja tudi omejitve na meji – znova bo dovoljeno vstopanje in izstopanje iz države za državljane članic Evropske unije.

Italija v okviru rahljanja ukrepov proti novemu koronavirusu s 3. junijem odpravlja tudi omejitve na meji – znova bo dovoljeno vstopanje in izstopanje iz države za državljane članic Evropske unije, pa tudi San Marina in Vatikana, je razvidno iz danes objavljenega vladnega odloka. Znova bo dovoljeno tudi potovanje med posameznimi italijanskimi deželami.

Italija odpira svoje gospodarstvo

Odločitev predstavlja velik korak v prizadevanjih Italije, da po več kot dveh mesecih zaprtja znova odpre svoje gospodarstvo.

Ukrepe proti novemu koronavirusu je država začela rahljati v začetku meseca. Nekatere dežele pozivajo k hitrejšemu odpiranju, a premier Giuseppe Conte vztraja pri postopnem pristopu, da bi se izognili drugemu valu okužb.

Vlada se je za sproščanje omejitev na meji odločila v trenutku vse nižje stopnje širjenja okužbe in vse nižjega števila umrlih zaradi covida-19.

STA