Od Patricie Assa, članice vladajoče stranke Mas v Boliviji, so med drugim zahtevali, da podpiše svoj odstop ter jo kasneje predali policiji, ki jo je odpeljala v bolnišnico na pregled.

Vir: mynaijablog.com

Županjo majhnega mesta v Boliviji so nezadovoljni občani napadli in jo boso vlekli po ulici, nato pa jo pobarvali rdeče in ostrigli. Uro kasneje je bila Patricia Assa, članica vladajoče stranke Mas, predana policiji v Vintu.

Na mostu je morala klečati

Demonstranti so županjo Assa obtožili, da poskuša s predsednikovimi podporniki prebiti blokado, ki so jo postavili. Zamaskirani moški so ji zavpili: »Morilka, morilka« in jo boso vlekli do mostu, kjer je morala poklekniti, nato pa ji odrezali lase in jo obarvali v rdečo barvo. Prisilili so jo tudi, da podpiše svoj odstop ter jo kasneje predali policiji, ki jo je odpeljala v bolnišnico na pregled.

V spopadu ubita dva podpornika opozicije

Po poročanju portala BBC News na srbskom je to zadnji v vrsti spopadov med vlado in njenimi nasprotniki po spornih predsedniških volitvah. Doslej so bile v teh spopadih ubite najmanj tri osebe. In kaj se je zgodilo? Skupina protestnikov je po predsedniških volitvah 20. oktobra blokirala most v Vintu, majhnem mestecu v osrednji bolivijski pokrajini Kokabamba. Po neuradnih informacijah nekaterih lokalnih medijev, navajajo, sta bila v spopadu s simpatizerji sedanje predsednice Eve Morales ubita dva podpornika opozicije.