Hrvaški predsednik Zoran Milanović je dejal, da se bomo z virusom morali naučiti živeti in ga sprejeti kot normalno stanje. Dejal je še, da je kot karies, ki se zdravi.

Predsednik Zoran Milanović je sinoči na otvoritvi 71. Dubrovaškega poletnega festivala spregovoril o širjenju okužbe s koronavirusom na Hrvaškem. Dejal je, da se bomo morali naučiti živeti z virusom, pa tudi, da smo vsi pod stresom zaradi velike količine ne povsem razumljivih informacij.

Stvar je mentalno iz nadzora

“Mislim da je malce, še posebej, če pogledamo nekatere ameriške in zahodne kanale, stvar mentalno izven nadzora in bodo ljudje na koncu zmedeni, glede na to, koliko jih je omamljenih in ubitih v smislu informacij, ki jih ne razumejo niti tisti, ki jih postavijo, kaj šele predstavniki in prebivalci, “je dejal Milanović za Slobodno Dalmacijo.

“To nima smisla. S tem bomo morali živeti in prej ko ga bomo sprejeli kot nekakšno normalno stanje, tem bolje. Recimo, ne kot veliko bolezen, ampak kot karies. Zdravi se.”

“To nima smisla. S tem bomo morali živeti in prej ko ga bomo sprejeli kot nekakšno normalno stanje, tem bolje. Recimo, ne kot veliko bolezen, ampak kot karies. Zdravi se,”je dejal Milanovič.