Italijanski minister je spremembe pozdravil z besedami: »Italijanski izobraževalni sistem želim narediti kot prvega, ki okolje in družbo postavlja v jedro vsega, kar se učimo.«

Vir: Facebook/Mladi za podnebno pravičnost

Pouk o podnebnih spremembah za italijanske šolarje postaja obvezen, saj je italijanski minister za šolstvo, Lorenzo Fioramonti napovedal, da bodo javne šole z naslednjim šolskim letom kar eno uro na teden posvetile okoljski problematiki. Tako bodo tudi tradicionalni predmeti kot so geografija, matematika in fizika, učencem predstavljeni z okoljske perspektive. Minister je povedal, da si celotno vodstvo prizadeva k bolj trajnostni naravnanosti, ki podnebne spremembe postavlja v jedro izobraževalnega sistema.

Pred kratkim Fioramonti predlagal tudi, da se iz italijanskih učilnic odstrani katoliške križe in tako poskrbi za večjo inkluzivnost šolarjev.

Davek na uničevanje okolja

Minister Fioramonti je zaradi svojih napovedi že v preteklosti doživel precej kritik s strani opozicije, nasprotujejo mu predvsem pripadniki desnih političnih opcij. Fioramonti je predlagal tudi novo obdavčitev letalskih vozovnic ter plastike in hrane z visoko vsebnostjo sladkorja, vse z namenom blaženja okoljske problematike in skrbi za prihodnost človeštva.