Ameriški tehnološki velikan Google je objavil razpis, s katerim uspešne evropske študente s posebnimi potrebami vabi k prijavi na razpis za kar 7000 evrov štipendije. Izbranih bo le 10 srečnežev.

Deset perspektivnih študentov bo, če jih bo podjetje Google izbralo, na svoj bančni račun kmalu prejelo 7000 evrov štipendije, ki jo bodo lahko potrošili za šolnino, knjige in opremo, s katero bodo svoje izobraževanje še izpopolnili.

Študenti Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, pozor!

Google Europe štipendija je namenjena študentkam in študentom s posebnimi potrebami, ki študirajo ali nameravajo študirati računalništvo, računalniški inženiring, informatiko ali z računalništvom in informatiko povezano smer študija. Tehnološka multinacionalka si s to potezo prizadeva k odstranjevanju ovir, pred katere so postavljeni študenti s posebnimi potrebami, saj bo tako njihov študij še bolj uspešen, njihova poklicna pot pa bo morda vodila prav do vodilnih položajev ustvarjanja tehnologije.

Vsi kandidati lahko spletno prijavnico izpolnijo do 5. decembra 2019.

Strast in uspeh

Prijavo za pridobitev štipendije lahko izpolnijo študentke in študenti, ki so s 27. septembrom 2019 dopolnili 18 let, so trenutno vpisani v študijsko leto 2019/20 in se nameravajo vpisati tudi v naslednje študijsko leto. Ob tem, da se študentje šolajo v računalniških in informacijskih vodah, morajo izkazovati tudi zavidljive akademske rezultate ter Googlu dokazati, da jih računalništvo in tehnologija resnično veselita.