Župan Bihaća Šuhret Fazlić je opozoril, da se lokalne oblasti ne morejo več učinkoviti spopadati z migrantsko krizo.

Župan Bihaća Šuhret Fazlić je opozoril, da se lokalne oblasti v tem mestu v unsko-sanskem kantonu na severozahodu Bosne in Hercegovine ne morejo več učinkoviti spopadati s migrantsko krizo. Kot je dejal, je na tem območju več kot 6000 migrantov, ki jim zaradi razsežnosti krize kmalu ne bodo več mogli pomagati. Za njih vlada BiH-a ni namenila nikakršne finančne pomoči.

Sodeč po ocenah, naj bi imel center Vučjak v tem času med 1500 in 2000 migrantov. Kot poroča portal biscani.net, je doslej  bilo tam med 800 in 1000 migrantov. Policija je včeraj na Vučjak pospremila skupino skoraj tisočih migrantov, kako je bilo videti si lahko pogledate v posnetku spodaj.

V mesto sicer vsak dan prispe več kot 100 pribežnikov. Za center Vučjak dnevno tamkajšnje oblasti zagotavljajo 20000 litrov vode in 3000 obrokov hrane ter zdravniško oskrbo. Župan je, kot poročajo tuji mediji, dejal, da ga skrbi saj prihaja zima, prebežniki pa ogrnjeni v odejo hodijo skozi Bihać. Na novinarski konferenci, ki je bila v Sarajevu, je povedal, da so za potrebe prebežnikov v prej omenjenem centru, do sedaj porabili več kot 50 tisočakov.