Obnovljeni luksuzni Titov Modri vlak, ki so ga po dolgih letih obnovili, opravil prvi vožnjo med Novim Sadom in Užicami. Veliko zanimanje med tujimi turisti za vožnje po bivši Jugoslaviji.

Prva tura obnovljenega modrega vlaka so opravili v petek, 29. novembra, na nekdanji Dan republike. Po se je začela v Novem Sadu, nadaljevala v Beogradu in končala v Užicah.

Največ zanimanja za prvo dvodnevno turo, ki stane 130 evrov na osebo kot poroča Dnevnik je iz Srbije. Dvotedenska tura, ki bo vodila po Titovih poteh skozi nekdanjo Jugoslavijo in bo stala okoli tisoč evrov, odvisna od števila potnikov, pa je zanimiva predvsem za tuje turiste.

V obnovljenem vlaku manjka »Dolančev vagon«

Vlak je sestavljen iz predsedniškega vagona, slovesne dvorane, restavracije, jedilnica, De Gaullovega salona, dveh energetskih vagonov in posebni vagoni za prevoz avtomobilov. V kompoziciji pa ni »znamenitega Dolančevega« vagona. Pohištvo je izdelano iz mahagonijevega, hruškovega in orehovega lesa ter materialov, kot so svila, volna in žamet.

Srbski portal »Užice oglasna tabla« objavil posnetek obnovljene notranjosti Modrega vlaka in prihoda vlaka v Užice na prvi vožnji.

Kot navaja Dnevnik srbski agenciji Magelan in Serbian adventures načrtujeta dvodnevno potovanje s Titovim Modrim vlakom do Užiške republike. Modri vlak sta agenciji najeli pri Srbskih železnicah, ki za vlak tudi skrbijo. Vlak je bil zanimiv že v depoju beograjske postaje Topčider.

Modri vlak zgradili pred 60 leti

Modri vlak ali Plavi voz so zgradili leta 1959 in Tito je na njem sprejemal različne državniške delegacije in obiskoval tudi tuje dežele. Z njim je obšel vso Jugoslavijo, poleg tega pa obiskal Francijo, Poljsko, Avstrijo, Madžarsko, Romunijo, Bolgarijo, Grčijo in takratno Sovjetsko zvezo, skupaj več kot 600 tisoč kilometrov. Modri vlak pa je Tita popeljal tudi na zadnjo pot od Ljubljane do Beograda.