Katoliška cerkev preiskuje dve nuni iz Italije, ki sta bili poslani na misijonarsko potovanje v Afriko, nazaj pa sta se vrnili noseči.

Slika je simbolična

Katoliška cerkev preiskuje dve nuni, ki sta bili poslani na misijonarsko potovanje v Afriko, nazaj pa sta se vrnili noseči. Gre za dve nuni afriškega porekla, ki sta pripadale različnima redoma v Siciliji. Ko so ju ločeno poslali vsako na drugo lokacijo, pa sta se vrnili noseči.

Poteka preiskava o tem, kako je informacija prišla v javnost

34-letnica je svojo nosečnost odkrila potem ko je zdravniško pomoč poiskala v bolnišnici zaradi močnih bolečin v trebuhu. Župan mesta Millitello Rosmarino je dejal, da je obe redovnici dobro poznal in da mu je žal, kako so informacije pricurljale v medije. Ena izmed dvojice je Bogu zaprisegla šele leto dni nazaj, sicer pa so jo imeli vsi radi, je dodal.

V katoliški cerkvi poteka preiskava o njuni nosečnosti

V Siciliji bodo sedaj sprožili notranjo preiskavo, da bi ugotovili, kako sta nosečnosti prišli v medije. 34-letnico so sedaj premestili v Palermo, druga nuna – mati prednica – pa se je vrnila domov v rodni Madagaskar. Papež Frančišek je priznal, da katoliška cerkev trenutno izvaja preiskavo, če sta imeli redovnici nemara odnose z drugimi duhovniki ali celo škofi.