Odgovornim v zagrebški nogometni areni, kjer se obetajo precejšnje novosti, saj načrtujejo gradnjo novega stadiona, se jim tačas postavlja vprašanje, kje gostiti evropske nasprotnike.

Potem ko želijo v Zagrebu, kjer igra domače tekme ekipa Dinama, uresničiti smele načrte glede tamkajšnjega stadiona, se jim tačas že postavlja vprašanje, kjer bodo v tem času lahko igrali evropske tekme. Na mestu, kjer je tačas že Dinamov objekt, napovedujejo namreč gradnjo novega stadiona, zato bodo v tem času domače tekme v hrvaški ligi in domačem pokalu igrali v Kranjčevićevi, medtem ko za evropske obračune, poroča Ekipa24, slednji stadion ne bo dovolj dobra rešitev.

Maribor, Ljubljana in Madžarska

Iz Zagreba, še poročajo, pa namreč prihaja za številne presenetljiva novica, da bi lahko Dinamo svoje evropske tekmece gostil bodisi v Mariboru ali Ljubljani. Lahko bi se sicer selili tudi na Madžarsko, obstaja celo možnost, da ostanejo na Hrvaškem.

Tribune bodo pokrite, ogrevane in v dveh nadstropjih

Naložba v novi stadion je vredna 60 milijonov evrov, tribune bodo po poročanju Jutarnjega lista v dveh nadstropjih pokrite s streho, sprejele bodo med 28 in 30 tisoč gledalcev, vsi sedeži bodo ogrevani, v VIP sektorju bo na voljo 2000 mest, v notranjosti modernega objekta pa bo več 15-metrskih točilnih pultov, trgovin in muzej »Plava galerija«. Stadion bo tudi popolnoma nogometni in ne bo imel atletske steze, zato bo tribuna segala skorajda povsem do igralne površine, ki bo dolga metrov in široka 68 metrov. Pet odstotkov kapacitet bo namenjenih še invalidom.

Pri »sosedih« primerna infrastruktura

Najbolj realno je pričakovati, še navajajo na omenjenem portalu, da bi Dinamo tekme Lige prvakov ali Lige Europa gostil v tujini, v bližnji »soseščini«. Še posebej, ker v zagrebškem klubu pravijo, da imajo tako Slovenci in kot Madžari dobro, predvsem pa primerno infrastrukturo. Maribor in Ljubljana sta jim blizu, dodajajo, nenazadnje sta Dinamo in splitski Hajduk v sezoni 1993/94 kot domačina že gostovala na evropski tekmi na takratnem bežigrajskem stadionu.