V Netflixovi seriji Down to earth with Zac Efron francoski sommelier za vodo slavnemu igralcu in njegovi kolegici predstavi mineralno vodo, ki izvira v Sloveniji ter jo označi kot najboljšo vodo na svetu. Ponosni?

Slavni igralec in ljubljenec ženskih src, Zac Efron v drugi epizodi Netflixove serije Down to earth with Zac Efron skupaj z Anno Kendrick obišče francoskega sommelierja za vodo (ja, tudi to je poklic) in ob slovenski mineralni vodi doživi pravo razsvetljenje.

Sommelier za vodo Martin Riese je namreč ob polnih policah ustekleničenih vod v Združenih državah Amerike skoraj obupal nad tem, da bi našel vodo, ki še vsebuje nekaj mineralnih snovi in je telesu veliko bolj prijazna kot vsakršna voda, ki se oglašuje za »čisto«. Odločil se je, da svojo strast po kakovostni vodi prenese v poklic sommelierja za vodo ter Američanom predstavi najboljše vode sveta – med njimi tudi slovensko.

ROI, voda iz Rogaške, ki je najboljša na svetu

Ko ga Efron in Kendricksova obiščeta, jima kot med pokušino vina ponudi primerke mineralne vode iz različnih delov sveta ter jima razloži, katere telesu nujne snovi vsebujejo. Kot vrhunec pokušine vode Riese predstavi vodo znamke ROI, pristno slovensko mineralno vodo iz Rogaške, ki jo je mogoče preko spleta kupiti po precej zasoljenih cenah – 250 mililitrska steklenička namreč stane skoraj 13 evrov. Riese doda, da je eden redkih srečnežev v ZDA, ki se lahko pohvali s tem, da jo ima, slovenska voda pa slavna igralca povsem navduši.

ROI, najboljša mineralna voda na svetu, ki izvira v Sloveniji. Foto: ROI

Če bi tudi vas kdaj zamikalo, da se namesto na pokušino vino raje odpravite na doživetje ob mineralni vodi, se nikar ne branite ustaviti v francoski restavraciji Petit Ermitage v Los Angelesu, kjer vam bo najboljše vode sveta predstavil sam Martin Riese. Nikar mu ne pozabite povedati, da prihajate iz Slovenije.