S koncertom zasedbe Elvis Jackson na Rotovškem trgu in še nekaj drugimi dogodki se v Mariboru danes zaključuje Festival Lent, ki bo letos zaradi spremenjenih okoliščin po epidemiji zaključil poletne počitnice

Dogajanje od prejšnjega petka so med drugim izkoristili tudi za obeležitev zaključka obnove Glavnega trga in Koroške ceste v središču mesta, zato so kot uvod v festival tam prvič prižgali nove luči in vklopili talne fontane.

Letos Lent prvič konec avgusta

Večdnevni dogodek, ki je ponavadi predstavljal uvod v poletje, so morali v Narodnem domu Maribor letos zaradi zdravstvenih razmer preložiti na konec poletja. Postregel je le z manjšimi prizorišči, zaradi česar je bil v primerjavi s prejšnjimi leti neprimerljiv tudi obisk. Vseeno je festivalska vsebina ohranila zmes glasbe, plesa, gledališča in drugih vsebin.

Središče dogajanja Večerov oder na Rotovžu

Kot osrednje prizorišče je tokrat namesto Glavnega odra služil Večerov oder, ki so ga z Lenta selili na Rotovški trg. Avditorij lutkovnega gledališča je bil namenjen jazzu in komediji, Vetrinjski dvor pa stand up komediji in otroškemu programu. Manjše glasbene zasedbe so nastopile na Jurčkovem odru pri Vodnem stolpu, v mestnem parku pa je potekal Art Kamp za otroke in družine.

Na festivalu ponovno ulično gledališče

Po enoletnem premoru je v Mariboru spet gostovalo tudi ulično gledališče Ana Desetnica, potekal je program Živih dvorišč, najbolj okleščen pa je bil Folkart, sicer začetnik Lenta, kjer so letos zaradi omejitev potovanj gostili samo folkloriste iz Češke, Madžarske in Slovenije.

Za prijetnejši zaključek Festivala Lent so poskrbeli tudi gasilci PGD Maribor – mesto, ki so s strehe mestne hiše Rotovž odstranili strešnike, ki so nevarno viseli z objekta.

STA