Festival Lent že od svojih začetkov ni samo festival kulture in glasbe, vendar tudi kulinarike. Dolga promenada na Lentu je zmeraj ponujala street food, od pizze, palačink in tistih ocvrtih krofkov z vanilijevo kremo. Vendar pa je street food lahko tudi nekaj popolnoma drugačnega. In takšnega, ga strežejo v bližini Vodnega stolpa, zbrani v majhnih kuhinjah, priznani slovenski chefi, pod skupnim imenom – SladoLent.

Vsak večer na Lentu tri vrhunske kuhinje

Letos Sladolent svoje mize gostom ponuja že sedmič. Na festivalski promenadi ponujajo vrhunsko hrano in izbrana vina. »Ideja je nastala v okviru EPK, takrat sem imel prek različne kulinarične projekte, v tistem času je nastal tudi Teden restavracij. Vsi so govorili kako je program Festivala Lent fajn, kulinarika pa slaba. In tako sem razmišljal, da pokličemo najboljše šefe in naj oni pokažejo,« pove Uroš Mencinger, idejni vodja Sladolenta.

Nagradna igra:

Osrednji mariborski spletni medij vas brezplačno popelje na kulinarično razvajanje na Festivalu Lent. Na našem Facebook profilu podarjamo 2x en kupon za kulinarični užitek na Sladolentu in 1x dva kupona za pijačo. Sodelujete lahko tako, da: pritisnete lajk, delite fotografijo in v komentar zapišite “sodelujem”!

NAGRADNA IGRA: Z osrednjim mariborskim spletnim medijem na maribor24.si na SladoLENT.

Podarjamo vam 2x en kupon za…

Posted by Maribor24.si on Thursday, June 29, 2017

V devetih dneh kar 31 chefov

Dobrojedce v Mariboru razvajajo vsak večer, s kulinaričnimi kreacijami iz treh kuhinj. V devetih dneh festivala so in še bo kuhalo kar 31 chefov, ki po večini, prihajajo iz vrhunskih restavracij po celotni Sloveniji.  »Izbiramo najboljše, po moje točkovanju za NeDelo in spletni strani vivi.si. Podeljujemo srčke in tako pripeljemo najboljše. Od štirih najboljših, so letos prisotni trije. Tudi za chefe je povabilo sem nekakšno priznanje, da spadajo med najboljše. Seveda pa zmeraj dajemo priložnost tudi mladim in pa gledamo tudi na to, da niso vsako leto čisto isti.«

Vrhunska hrana na promenadi Lenta

Ponavadi velja, da je treba za vrhunsko hrano zaviti tudi v vrhunsko restavracijo. Sladolent pa tako obiskovalcem ponuja kulinarične presežke kar na obrežju reke Drave ter hkrati slovenskim chefom in chefinjam ponuja možnost, da svoje domiselne kreacije predstavijo večjemu številu obiskovalcev. »Tukaj se ne prideš samo najesti, ampak tudi da spoznaš chefe. In tudi obratno, chefi so dobro sprejeli, ker gre za drugačno komunikacijo z gosti, kot v restavraciji,« pove Uroš Mencinger ter doda, da gre za vrsto predstave, saj smo le na Lentu. Obiskovalci lahko svoje brbončice razvajajo vsak večer med 19. uro in polnočjo.

Pozna se, da manjka Glavni oder na Dravi

V prihodnosti sicer ne izključuje, da bi se Sladolent lahko širil, pa vendar, v manjšem prostoru se hitreje napravi gneča, ki tak dogodek naredi poseben. »Ko je polno, se ljudje najboljše počutijo, čutiš pozitivno energijo. Bistveno je druženje. Drugo leto upam, da bo nazaj Glavni oder na Dravi, saj je na glavni promenadi zadnji dve leto vedno manj ljudi,« razloži Mencinger. Zaradi manjšega števila tistih, ki se sprehajajo po promenadi, na Sladolentu progrešajo takšne obiskovalce, ki morda ne vedo kaj sam Sladolent je in bi se ustavili iz gole radovednosti.