Kariraste hlače, skakanje po odru, napihljive blazine in toaletni papir med publiko … Elvis Jacksoni so bili prava izbira za malo drugačen Festival Lent, ki se lahko zaključi tudi brez nepotrebnega ognjemeta.

Elvis Jacksoni se včeraj na Večerovem odru niso nič “šparali”. Energični koncert je zajemal vse, kar počnejo tudi v normalnih razmerah. Pozabili niso niti na tradicionalno napihljivo blazino in toaletni papir. No, pevec David Kovšča – Buda se sicer res ni vrgel med publiko, se je pa pri “Window” sprehodil. Opozorilo varnostnika, ki je sledilo trenutku spozabe ob divjem navdušenju, da so spet na odru, pa ni pokvarilo rokersko-metalskega vzdušja.

Skejterski punk še vedno navdušuje

Dokazali so, da je recept za odličen koncert mešanica lastnega glasbenega izraza, raznoliki komadi in dovršena izvedba. Proti koncu koncerta je na presenečenje vseh metal fanov zadonela tudi epska Raining blood skupine Slayer in Soki je z “double foot” grmenjem poskrbel za navdušenje.

Proti koncu koncerta je na presenečenje vseh metal fanov zadonela tudi epska Raining blood skupine Slayer in Soki je z “double foot” grmenjem poskrbel za navdušenje.

Pred koronačasi je bilo najboljše vzdušje v prvih vrstah, zdaj pa se je preselilo v zadnje. Vsaj za letošnji Večerov oder se zdi tako. Kljub temu da se ni toliko plesalo kot je na koncertu Elvis Jacksonov običajno (ples na stolih pač zahteva malo več kreativnosti) pa so gromki aplavzi in vzkliki publike sporočali, da smo bili priča odličnemu koncertu in odmevnemu zaključku Festivala Lent.