Društva

Pred prihajajočimi prazniki v Lidl Slovenija ponovno začenjajo z dobrodelno akcijo zbiralnih košar.

Uredništvo2 leta

Društvo Humanitarček že šesto leto vabi, da decembrski dnevi zadišijo drugače ter da se odmaknemo od hitro kupljenih daril, neiskrenih objemov in hitenja.

Živa Krušič Gorišek2 leta

Klub mariborskih študentov je na Ftrgatvi tudi letos poskrbel za dobrodelno noto, s pomočjo okoliških vinarjev in Mariboxa so zbrali 1000 evrov za 7-letnega Marka, ki ima diagnosticirano cerebralno paralizo.

Uredništvo2 leta

Na Atletskem stadionu Maribor je potekalo memorialno tekmovanje za gasilce.

Uredništvo2 leta

V Zavetišču za živali Maribor trenutno več kužkov in muc išče dom, v naši rubriki Tačke iščejo dom vam tokrat predstavljamo kužka z imenom Nero.

Uredništvo2 leta

Na trgu Svobode v Mariboru so danes že četrtič organizirali Festival palačink.

Uredništvo2 leta

V dvorani Narodnega doma Maribor bo danes slovesnost z naslovom Pesnik v vojaški uniformi, s katero se bo tudi uradno začel izvajati projekt Maistrovo leto 2018. Letos bo namreč minilo 100 let, odkar je major Rudolf Maister s svojimi podvigi začrtal severno mejo Slovenije.

Uredništvo2 leta

Prostovoljno gasilsko društvo Maribor-mesto je v soboto, 3. 3. 2018, na svojem 147. rednem občnem zboru dobilo novo vodstvo. Dolgoletnega predsednika društva, Milana Eržena, je nasledil dosedanji poveljnik gasilske enote Maribor-mesto, Boštjan Irgolič. Novi poveljnik enote pa je postal Mirko Golovrški. Dosedanjega predsednika je občni zbor imenoval za častnega predsednika društva.

Uredništvo2 leta

Aleksander Kamenik je za pravice živali ponovno skočil v reko Dravo, ki je imela danes nekje 1 do 2 stopinji Celzija.

Uredništvo2 leta

V društvu UP-ornik so se znašli v finančni krizi, zato bodo organizirali zbiranje prostovoljnih prispevkov, da bodo lahko še naprej opravljali svoje poslanstvo.

Uredništvo2 leta

Humanitarni delavci se vse leto trudijo pomagati ljudem v stiski. Med njimi je tudi mariborski profesor zgodovine in prostovoljec društva Up-ornik Boris Krabonja.

Uredništvo2 leta