Srpsko kulturno društvo Maribor bo tudi to leto poskrbelo za novoletno zabavo. Interes je izjemno velik.

Srpsko kulturno društvo Maribor, ki šteje okoli 200 članov, je lani praznovalo 20. obletnico delovanja. Člane vežejo številke aktivnosti. Dejavni so na področju folklore, povezuje jih tudi glasba ter dramsko-literarna in športna dejavnost. Pristno in tradicionalno srbsko glasbo obujajo tudi z narodnim orkestrom, ki folkloriste redno spremlja na nastopih.

Ponovno velika zabava pod Pohorjem

Društvo vsako leto poskrbi za novoletno zabavo, ta bo 13. januarja od 19. ure naprej, ponovno v hotelu Draš pod Pohorjem. »Kot vedno bomo tu to leto skupaj odštevali sekunde do vstopa v pravoslavno novo leto,« so zapisali v društvu in dodali, da je interes ogromen. »Tokrat nas bo zabaval odličen XY Band. Ne glede na to ali ste ljubitelj starih ali novih hitov balkanske glasbe, bodo poskrbeli, da bo vroče vse do zgodnjih jutranjih ur.«

Cena brez večerje, vstop je tedaj možen od 22. ure naprej, znaša 10 evrov, za otroke do sedmih let je  vstop brezplačen. Z večerjo, ki bo od 19. ure naprej, pa je cena za otroke do 7 do 14-ih let 15 evrov, za odrasle pa 25 evrov.

Velik del pravoslavnih vernikov novo leto praznuje 14. januarja, saj uporabljajo julijanski koledar, ki za našim, gregorijanskim zaostaja za 13 dni. Poleg Srbske pravoslavne cerkve bodo v novo leto vstopili verniki v Črni gori,  Makedoniji, Rusiji, Belorusiji, Ukrajini in Gruziji ter v jeruzalemski, antiohijski, aleksandrijski in carigrajski patriarhiji.