Z okusom speljane viže med polji različnih žanrov.

Okustični je zelo kvalitetna akustična zasedba, ki je žanrsko zelo okretna in pestra, ne glede na to, da gre »zgolj« za dva vokala ob spremljavi akustične kitare.

Člana si glavni vokal podajata skozi ves koncert in se breztežno prepletata v večglasju. Repertoar nas popelje skozi intimne verzije soul, funk, RnB in klasik jazza, postreže pa tudi s pesmimi, ki si jih nikoli ne bi predstavljali v takšni izvedbi. Paša za ušesa!

Okustični zato, pravi avtor glasbe in besedil Mate Brodar, ker že samo ime ponuja odprto možnost sprehajanja med žanri in ker verjameva, da je vse dovoljeno, dokler je okusno.

Karin Zemljič je diplomirala iz jazz in pop petja na jazz oddelku Deželnega konservatorija v Celovcu. Sodeluje v več projektih in glasbenih zasedbah, kot so Norah Jones Project, RTV Big Band, Špičikuc, Jazz Punt Big Band, Big Band Vrhnika, Big Band Grosuplje in drugih, ter je uspešna učiteljica petja v svoji glasbeni šoli Glasbena ustvarjalnica KUD Dolina miru v Mariboru in Murski Soboti.

Mate Brodar BRO izvira iz glasbene družine. V mladih letih se je učil v glasbeni šoli, pri 16 letih začel igrati v svoji prvi glasbeni skupini, pozneje pa je doštudiral klarinet na Akademiji za glasbo v Ljubljani in pet let študiral jazz petje v Gradcu. Od takrat je dejaven v veliko skupinah, ki igrajo različne glasbene zvrsti, in snema ter sodeluje z mnogimi imeni slovenske glasbene scene, kot so Magnifico, Tinkara Kovač, RTV Big Band, Big Band Radlje idr. Bil je pevec uspešne slovenske skupine Da Phenomena, ki je posnela dva albuma, v zadnji letih pa je aktiven predvsem v svojih projektih BRO in Okustični.

◊ Mate Brodar – vokal, kitara, Karin Zemljič – vokal

◊ Vstopnine ni.
◊ Več informacij: http://bit.ly/vilinsko_mesto

Festival Vilinsko mesto je skupni projekt organizacij Narodni dom Maribor, društvo Hiša! (Živa Dvorišča) in Zavod MARS Maribor.

Pokrovitelj Vilinskega mesta 2019: Zavarovalnica Sava
Program omogoča: Mestna občina Maribor