Po dveh nadvse uspešnih nastopih sijajne belgijskega trojce Dans Dans se v letu 2019 v Maribor vrača njihov kitarist Bert Dockx s samostojnim programom. Dockx se je proslavil tako v jazz-rokerskem Dans Dans, kakor tudi v enem najbolj priljubljenih bandov Belgije, ikonoklastičnih The Flying Horseman. Samostojni nastopi s kitaro so bili vselej njegova stalnica in skrbno varovana skrivnost.

Toda album Transit (Unday records, 2018) je svojevrstna mojstrovina, ki razblinja vse predstave o tem, kako naj bi zvenel kitarski nastop, temelječ na znanih songih, posebej zato, ker ta večno inovativni glasbenik iz razkričanih klasik, kot so denimo Albatross (Fleetwood Mac), I’m On Fire (Bruce Springsteen), I Shall Be Released (Bob Dylan), Sinnerman (Nina Simone) in mnoge druge, iztisne vidike, za katere sploh vedeli nismo. V pesmi mu uspe vtkati povsem samosvoj pristop in jih tako narediti nove, sveže,  njemu lastne.

Kdor je slišal Berta Dockxa nastopati z Dans Dans ali z The Flying Horseman bo vedel, kako navdihujoči in atmosferični so njegovi nastopi. Strasten vokal, vseprežemajoča prisotnost, prostor za improvizacijo, ekstaza trenutka in predvsem takšna kitarska igra, da jo je pravo veselje slišati!

Bert Dockx, kitare, efekti, glas