­čî┐ AKCIJA UREJANJA OKOLJA ­čî┐
IZBOLJŠAJMO MARIBOR: VRNIMO SE K DRAVI

KDAJ: sobota, 25. maj 2019, od 9:00 do 13:00
KJE: nabre┼żje reke Drave od dvoeta┼żnega mostu do Mariborskega otoka

Reka je vir ┼żivljenja, od nekdaj je bilo tako. In Maribor─Źani jo imamo. Na┼ío reko Dravo. Zaznamovala je ┼żivljenja mnogih generacij, a skozi ─Źas smo se od nje oddaljili, odtujili. Te─Źe skozi mesto, mi pa je skorajda ve─Ź ne opazimo. ─îas je, da se vrnemo k njej.

Vodstvo Mestne ob─Źine Maribor si zato kot enega izmed klju─Źnih projektov zadaja prav celostno ÔÇô vsebinsko in investicijsko ÔÇô prenovo nabre┼żja reke Drave. Mesto bo z ureditvijo novih urbanih prostorov vzdol┼ż reke pridobilo javni prostor poln do┼żivetij, mo┼żnosti dru┼żenja in rekreacije. Maribor bo tako dobil najdalj┼ío re─Źno obalo v dr┼żavi.

V okviru projekta ┬╗Izbolj┼íajmo Maribor┬ź se vklju─Źujemo v za─Źetek revitalizacije in o┼żivljanja reke Drave. Mnogo pobud in prito┼żb ob─Źanov nad neurejenostjo in zanemarjenostjo nabre┼żja reke smo sprejeli kot izziv. Z aktivnostmi ┼żelimo spodbuditi sodelovanje in vklju─Źevanje javnosti (ob─Źanov in ob─Źank, iniciativ, nevladnih organizacij) v aktivnosti povezane z nastajanjem nove ┬╗dravske kro┼żne promenade┬ź in s tem obuditi povezanost prebivalcev z reko Dravo.

V mesecu maju bomo izvedli veliko ─Źistilno akcijo nabre┼żja reke, uredili urbano opremo in pripravili prostor za postavitev nove umetni┼íke klopi avtorice Vlaste ─îobal Sedmak v okviru projekta ┬╗Zgodbe o klopeh in ljudeh┬ź, ki se tokrat povezuje s humanitarnim projektom ÔÇ×Nemogo─Źe je samo besedaÔÇť. ─îastni pokrovitelj projekta, namenjenega nevladni, neprofitni in humanitarni organizaciji Slovenskemu dru┼ítvu Hospic, je ┼żupan Sa┼ía Arsenovi─Ź.

┼Żupan Mestne ob─Źine Maribor Sa┼ía Arsenovi─Ź vas tako s svojo ekipo vabi, da se pridru┼żite ─Źistilni akciji, ki bo v SOBOTO, 25. maja 2019, od 9:00 do 13:00, da s skupnimi mo─Źni o─Źistimo in uredimo nabre┼żje reke Drave.

Podrobne informacije in program še sledijo!

V primeru de┼żja bo akcija prestavljena na drug termin.