Kolesarski park na Mariborskem Pohorju bo po nekaj letih premora v prihodnjih dveh sezonah ponovno prizorišče svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu.

Organizatorji odmevnega tekmovanja, ki ga bo gostil Maribor, si bodo prizadevali za pripravo na visoki kakovostni ravni in z atraktivnim spremljevalnim programom. Od izvedbe mednarodne prireditve si obetajo različne pozitivne učinke.

V Bike parku Pohorje je aprila letos potekal evropski pokal v gorskem kolesarstvu, že v naslednjem letu pa bodo naredili še korak naprej. Po uspešno izpeljani skupni kandidaturi podjetja Marprom in Društva gorskih kolesarjev Pohorje je mednarodna kolesarska zveza UCI Maribor uvrstila v koledar tekem svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu v letih 2019 in 2020. Prihodnje leto bo svetovni pokal v Mariboru na sporedu 27. in 28. aprila, v letu 2020 pa 2. in 3. maja.

Nazadnje leta 2010, drugo leto še z evropskim pokalom
Na tekmovanju tega nivoja, kakršna se je na Mariborskem Pohorju nazadnje odvila v letu 2010, pričakujejo od 250 do 300 udeležencev, ki se bodo pomerili na črni progi, imenovani World cup. Tik pred svetovnim pokalom 2019 bodo izpeljali še dirko evropskega pokala v spustu. Tako bodo v Maribor aprila naslednje leto prispeli številni tekmovalci in njihovi spremljevalci.