Arhiv

Z orodjem so odkrili znake, na podlagi katerih je mogoče z veliko natančnostjo predvideti, kdo bo razvil akutni respiratorni distresni sindrom. Gre za hud zaplet pri bolezni covid-19, pri katerem se pljuča napolnijo s tekočino. Umre približno 50 odstotkov bolnikov, ki dobijo ta sindrom.

Uredništvo11 ur

Če upoštevamo visoke cene razkužil na tržišču, k temu prištejemo delo in prevoz, pridemo na grobo oceno 40 evrov evrov več na mesečni položnici upravljavca stavbe.

Vanja Čiček13 ur

Po tem, ko so zaradi ukrepov preprečitve širjenja koronavirusa prepovedali javni prevoz potnikov, se je mariborski župan Saša Arsenovič odločil, da bodo parkirišča v Mariboru ta čas brezplačna. A strogo so kaznovani tisti, ki ne upoštevajo navodil.

Tea Tošić Golob13 ur

Nove smrtne žrtve Sloveniji. “Ne potrebujemo več dokazov, v kako resni situaciji smo,” je dejal Jelko Kacin.

Uredništvo13 ur

Do sedaj so jih ovadili zaradi utemeljenega suma storitve 12 tovrstnih kaznivih dejanj, sumijo pa jih storitve še vsaj toliko istovrstnih kaznivih dejanj.

Uredništvo14 ur

V porodnišnicah po Sloveniji so prepovedali prisotnost partnerjev pri porodu. Stekla je peticija, saj je tovrstna odločitev v nasprotju z WHO smernicami in celo krši človekove pravice porodnic.

Tea Tošić Golob14 ur

Raziskovalna skupina Fakulteta za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru vsak dan pripravlja novo napoved nadaljnjega razvoja epidemije.

Uredništvo15 ur

Kontrolo spoštovanja ukrepa bodo v Občini Duplek vršili pripadniki civilne zaščite. “Gre za varnost nas vseh,” sporočajo.

Uredništvo16 ur

Najhladneje bo v sredo in četrtek zjutraj, na Arsu pa ocenjujejo, da bo ponovna ohladitev ogrozila predvsem breskve, ki so trenutno v polnem cvetenju.

Uredništvo17 ur

Upokojenci naj poslovalnice bank in hranilnic obiščejo le v nujnem primeru, da se ne bodo po nepotrebnem izpostavljali zdravstvenim tveganjem.

Uredništvo18 ur