Arhiv

Na liniji številka 16 Dogoše–Zg. Duplek, je z današnjim dnem, 19. septembrom, dodano avtobusno postajališče Maribor – UKC.

Uredništvo6 minut

Skate park je vsak dan poln otrok in odraslih, kar dokazuje, da je Maribor tovrstno pridobitev zares potreboval. Obiskujejo ga tudi tujci, med uporabniki pa zaznavajo vse več deklet.

Tea Tošić Golob2 uri

Danes bodo rokometaši RK Maribor Branik odigrali prvo domačo tekmo v sezoni, pred katero bo mogoče kupiti sezonsko karto.

Jerneja Potočnik2 uri

Zaradi naravnih danosti in dobre strateške lege je kolesarjenje po Framski turnokolesarki poti lahko zelo zanimivo, dinamično in poučno, saj je pot speljana skozi več pohorskih vasi, mimo naravnih, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, kmečkih turizmov in turističnih kmetij.

Andreja Bjelan2 uri

Mariborske tržnice opozarjajo obiskovalce, da je od danes naprej obvezna uporaba zaščitnih obraznih mask tudi na tržnicah. V Mesno mlečni paviljon je dovoljen vstop samo 20 kupcem.

Uredništvo3 ure

Vlada je med izjeme pri nošenju mask uvrstila tudi vzgojitelje v vrtcih, ob zagotovljeni razdalji pa tudi učitelje do vključno 6. razreda. Po vladnem odloku bodo lahko gostinski lokali od ponedeljka odprti od 6.00 do 22.30. 

Uredništvo9 ur

Zaradi burje se je požar hitro razširil in zajel območje v velikosti sedem hektarjev. Na delu je okoli 160 gasilcev.

Uredništvo14 ur

Mariborsko tovarno in livarno avtomobilskih delov Cimos bodo zaprli, je poročal Radio Slovenija. Novica o takojšnjem zaprtju proizvodnje je danes presenetila 150 tamkajšnjih delavcev. Razlog za zaprtje so težave, povezane z zapiranjem gospodarstva zaradi covida-19, in splošne težave avtomobilske industrije.

Uredništvo14 ur

Po podatkih za četrtek je bilo z novim koronavirusom okuženih devet zaposlenih v vrtcih, 46 zaposlenih v osnovnih in sedem v srednjih šolah. Okužen je bil tudi en vrtčevski otrok, 55 osnovnošolcev in 23 srednješolcev, kažejo podatki, ki jih je danes objavilo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Uredništvo15 ur

Univerza v Mariboru obeležuje 45 let obstoja v spremenjenih okoliščinah, med drugim je covid-19 močno omejil prisotnost na današnji slovesnosti s podelitvijo nagrad in priznanj študentom in profesorjem ob dnevu univerze. Najvišje priznanje, naziv častni doktor, je prejel Wolfgang Jelinek z Univerze v Gradcu.

Uredništvo16 ur