DOGODKI

Arhiv

Bila je pijana in se ni zmenila za njegove prošnje.

Uredništvo40 minut

Europol in Evropska mreža skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST) sta zagnala najnovejšo kampanjo, usmerjeno v intenzivno iskanje članov organiziranih kriminalnih združb. Letošnji slogan kampanje, ki se ji pridružujejo tudi v slovenski policiji, je “Lahko jih pomagate razkriti. #GameOver”.

Uredništvo44 minut

Rusko zunanje ministrstvo je po referendumih, ki so jih Ukrajina in Zahod označili za nezakonite, danes sporočilo, da bo kmalu sprejelo nadaljnje ukrepe za izpolnitev želja proruskih separatističnih voditeljev štirih okupiranih regij.

Uredništvo53 minut

Vlada je izdala odlok o določitvi seznama blaga za spopadanje s posledicami izbruha covida-19 v letu 2022, ki je začasno oproščeno uvoznih dajatev in plačila DDV pri uvozu.

Uredništvo57 minut

Vlada je sprejela predlog skupnega kadrovskega načrta organov državne uprave za leti 2023 in 2024, v katerih je najvišje dovoljeno število zaposlenih večje za 843. Prav tako za prihodnji leti predlaga razširitev zbirnega kadrovskega načrt oseb javnega prava za 63 zaposlitev.

Uredništvo1 ura

Vlada je na današnji seji imenovala Azro Herceg za državno sekretarko na ministrstvu za zdravje, in sicer od 1. oktobra dalje. Mojco Kert in Petro Mencigar Cvar je imenovala za predstavnici ustanovitelja v svetu SB Celje, Tanjo Marsič pa za generalno sekretarko na zdravstvenem ministrstvu, so sporočili z urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Uredništvo1 ura

Ministrica za kmetijstvo Irena Šinko se je danes sestala s predstavniki Trgovinske zbornice Slovenije in šestih trgovcev, ki so vključeni v primerjalnik cen osnovnih živil.

Uredništvo1 ura

Mariborski navijači že nestrpno čakajo na razplet najbolj vroče zgodbe v štajerski prestolnici ta hip.

Uredništvo4 ure

Evropska komisija je danes predstavila predlog novih sankcij Evropske unije proti Rusiji, ki med drugim vključuje pravno podlago za določitev cenovne kapice za rusko nafto, je danes sporočila predsednica komisije Ursula von der Leyen.

Uredništvo4 ure

Okrepitev imunskega sistema je pomembna tako za nosečnico kot tudi za njeno družino in širšo družbo.

Uredništvo4 ure