Arhiv

Ministrica za kulturo Asta Vrečko je pred kulturnim praznikom, 8. februarjem, opozorila, da je dan namenjen poklonu vsem ustvarjalkam in ustvarjalcem.

Uredništvo2 uri

Delničarji Luke Koper so na današnji izredni skupščini odpoklicali štiri člane nadzornega sveta, ki so jih imenovali v času vlade Janeza Janše, in sicer Francija Matoza, Nevenko Črešnar Pergar, Andreja Koprivca in Božidarja Godnjavca. Za nadzornike so imenovali Boruta Škabarja, Barbaro Nose, Jožefa Petroviča, Boštjana Raderja in Mirka Bandlja.

Uredništvo3 ure

V požaru, ki je danes zaradi okvarjenega sušilnika za perilo izbruhnil v hiši v kraju Charly-sur-Marne v departmaju Aisne v Franciji, so umrli mati in sedem otrok, starih od dve do 14 let, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Uredništvo3 ure

V katastrofalnem potresu z magnitudo 7,8, ki je danes prizadel območje na jugovzhodu Turčije blizu meje s Sirijo, je po najnovejših uradnih, a še vedno začasnih podatkih, umrlo več kot 2600 ljudi, od tega 1651 v Turčiji in 1000 v Siriji. Poškodovanih je več kot 13.000 ljudi. V Turčiji so razglasili sedemdnevno žalovanje.

Uredništvo3 ure

Policisti bodo kazensko ovadili 32-letnega romunskega voznika avtobusa, ki je v petek na pomurski avtocesti zapeljal z vozišča, v nesreči pa so umrli trije ljudje. Kot so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota, sta v nesreči umrli 46- in 52-letna potnica ter 32-letni potnik.

Uredništvo3 ure

Italijanka Federica Brignone je nova svetovna prvakinja v alpski kombinaciji.

Uredništvo3 ure

Madžarska bančna skupina OTP je uspešno zaključila prevzem Nove KBM.

Uredništvo3 ure

V preteklosti je igral za Newcastle United in Porto.

Uredništvo6 ur

Državni zbor so danes tradicionalno obiskali pustni liki in maske s Ptujskega, z glasnimi preganjalci zime kurenti na čelu.

Uredništvo6 ur

Grško prestolnico je zajelo snežno neurje in povzročilo vrsto preglavic, poročajo tuje tiskovne agencije. Sneg je ta konec tedna zajel tudi največje turško mesto Istanbul.

Uredništvo6 ur