Arhiv

Direktor NIJZ Milan Krek je ocenil, da se je drugi val epidemije že začel.

Uredništvo3 ure

Notranji minister Aleš Hojs je danes povedal, da je gesto premierja Janez Janše, ki ga je prosil, naj z odločitvijo o odstopu počaka in še enkrat premisli, vzel resno. 

Uredništvo3 ure

Na Štajerskem ovirata promet dve prometni nesreči.

Uredništvo4 ure

Hrvaški predsednik Zoran Milanović je dejal, da se bomo z virusom morali naučiti živeti in ga sprejeti kot normalno stanje. Dejal je še, da je kot karies, ki se zdravi.

Uredništvo5 ur

V spominskem centru v Potočarih so se danes zbrali svojci devetih žrtev genocida v Srebrenici, ki so jih pokopali v centru. S tem so se spomnili več kot 8000 bošnjaških žrtev genocida v tem kraju pred 25 leti. Sporočilo predsedniku je poslal tudi predsednik RS Borut Pahor.

Uredništvo7 ur

Na Hrvaškem so v preteklem dnevu potrdili 140 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je največje dnevno število okuženih od 25. februarja, ko so potrdili prvo okužbo. Za boleznijo covid-19 je umrla še ena oseba, je danes sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Uredništvo8 ur

Gre za ostanke najmanj 35 oseb, verjetno pa jih bodo izkopali še več deset. Domnevajo, da gre za eno neodkritih morišč v Kočevskem rogu.

Uredništvo9 ur

Zelo dobro obiskan petkov koncert skupine Tabu v Hiši OZ. Pozna se, u kako se pozna, da ljudje pogrešajo koncerte. Skupina je dva, trikrat prišla nazaj na oder. Skoraj pretežko je prešteti. Vrnila bi se na oder še in še in še. Kdo ve, kam vse bi še skočila pevka Eva Beus. Skakala je po zvočnikih, med ljudi, člani skupine, ki pravi: »Naš moto je, da ne j…. žive sile!«

Jaša Lorenčič10 ur

Gorski tekačici Ani Čufer je na Triglav in nazaj uspelo priti v manj kot treh urah, kar pomeni, da je postavila nov ženski rekord.

Uredništvo11 ur

V okolici občine Rače – Fram so neznanci zastrupili psičko. O podobnih primerih pa so pred kratkim poročali tudi iz okoliških krajev.

Uredništvo11 ur