Arhiv

Prevozniško podjetje GoOpti dobiva novega lastnika, ki pa bo z dejavnostjo turističnih prevozov do letališč nadaljeval tudi v prihodnje. Če vam je v času koronavirusa odpadel kak že plačan prevoz, ga bo s pomočjo posebnega vavčerja mogoče izkoristiti v prihodnje.

Uredništvo19 minut

Po nestrokovni oceni je nastalo za okoli 100 tisoč evrov materialne škode na farmi ter še okoli 20 tisoč evrov na krmilih in piščancih, ki so bili last perutninske zadruge.

Uredništvo30 minut

V sklopu projekta bodo zgradili nekaj manj kot štiri kilometre nove obvozne ceste, uredili šest križišč, nekaj priključnih, servisnih in traktorskih cest, podvoz pod industrijskim tirom ter podhod za živali, pa tudi kolesarsko stezo in pločnik. Hkrati bodo uredili še kanalizacijo ter poskrbeli za krajinsko ureditev območja.

Uredništvo56 minut

Franc Dover, ki je pred tem vodil Javno komunalno podjetje Slovenske Konjice, je postal novi direktor Snage.

Uredništvo2 uri

Najti popolnega frizerja, ki prisluhne našim željam in iz nas vsaj za nekaj časa ustvari pravo zvezdo, z lasmi, ki bi jih zavidal vsak, je lahko pravi podvig. A ne, če se podamo v osrčje Pobrežja, kjer bodo za nas poskrbele spretne frizerke Modnega frizerstva Weis. Naj si zaželimo trajnih kodrov ali zgolj reševanja naših konic, strokovnjakinje bodo poskrbele za vse. Z bleščečimi lasmi pa si lahko privoščimo še masažo, podaljševanje trepalnic in manikuro …

Oglasno Sporočilo3 ure

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Nacionalni institut za javno zdravje (NIJZ), ravnatelji ter drugi predstavniki stroke bodo danes dopoldne na sestanku odločili, kdaj, če sploh, se bodo lahko v šolske klopi vrnili tudi preostali šolarji.

Uredništvo4 ure

Vlada je na dopisni seji izdala novi odlok o omejitvi vstopa v Slovenijo zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa. Ta za državljane EU predvideva 14-dnevno karanteno, vendar ob tem vključuje več izjem, med drugim za države na posebnem seznamu, za rezervirane nočitve in lastnike nepremičnine. Odlok bo začel veljati danes.

Uredništvo5 ur

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je eden izmed največjih slovenskih ponudnikov nepremičnin različnih vrst. Tudi v Mariboru prodajajo kar nekaj zanimivih nepremičnin, med drugim stavbno zemljišče ob Puhovi, kompleksa nekdanjih tovarn Vesna in MTT v Melju, stavbo nekdanje Probanke in nedokončan Centrum.

Andreja Bjelan6 ur

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec je odboru državnega zbora za delo poslal pismo pred današnjo obravnavo podaljšanja čakanja na delo, ki bo vključeno v tretji megazakon za omilitev posledic epidemije koronavirusa. Izpostavil je, da mnogi v športu še vedno ne morejo nadaljevati dela, 5000 jih je brez sredstev za preživljanje.

Uredništvo6 ur

Vozniki v tovornem prometu in prevozniki, ki opravljajo turistične prevoze, so obupani. Ker vlada njihovih zahtev ni uvrstila v tretji protikoronski paket, so pred dnevi že grozili s stavko. Med drugim si želijo podaljšanje državnega subvencioniranja čakanja na delo in nepovratna sredstva ter ugodne kredite za zagon investicij.

Andreja Bjelan6 ur