Kam?

Dogodki

Kultura

Majhno osvobojeno ozemlje za poezijo in prozo

Majhno osvobojeno ozemlje za poezijo in prozo

Ob svetovnem dnevu knjige in avtorskih pravic, 23. aprila, bomo znova razprli majhno, vendar izjemno pomembno zatočišče za pesniško misel in mlado literaturo.

19.00 𝗕𝗿𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗺𝗹𝗮𝗱𝗶𝗵 𝗹𝗶𝘁𝗲𝗿𝗮𝘁𝗼𝘃
Na literarnem branju se bodo predstavili obetavni avtorji mlajše generacije, ki svojo ustvarjalnost razvijajo (tudi) v vzhodni Sloveniji:
pisatelj 𝗔𝗹𝗷𝗼𝘀̌𝗮 𝗧𝗼𝗽𝗹𝗮𝗸
pesnice
𝗠𝗶𝗹𝗮 𝗞𝗼𝗱𝗿𝗶𝗰̌ 𝗖𝗶𝘇𝗲𝗿𝗹
𝗘𝘃𝗮 𝗦̌𝘂𝗯𝗶𝗰
𝗡𝗶𝗸𝗮 𝗦̌𝗸𝗼𝗳
pesnik 𝗧𝗼𝗺 𝗩𝗲𝗯𝗲𝗿

18.00 𝗜𝘇𝗺𝗲𝗻𝗷𝗲𝘃𝗮𝗹𝗻𝗶𝗰𝗮 𝗸𝗻𝗷𝗶𝗴

Katalonska navada veleva, da si na ta dan ljudje izmenjajo knjige in rože, zato vas pred branjem vabimo še v izmenjevalnico knjig.
Prinesite knjige, ki že nekaj časa ležijo na knjižnih policah. Izmenjati si želimo predvsem leposlovna dela (in nasvete za odlično branje), domov pa lahko odnesete toliko izvodov kot jih prinesete v izmenjevalnico. Morebitni presežek bo obogatil novo knjigobežnico v Kulturnem inkubatorju.

Gostiteljica večera je 𝗡𝗶𝗻𝗮 𝗠𝗲𝗱𝘃𝗲𝗱.
Program bo povezovala 𝗔𝗷𝗱𝗮 𝗦𝘁𝗿𝗮𝗷𝗻𝗮𝗿.
Scenografijo je pripravila 𝗔𝗹𝗷𝗮 𝗣𝘂𝘀̌𝗶𝗰̌.
Grafično podobo projekta sta ustvarili 𝗝𝗼𝘃𝗮𝗻𝗮 Đ𝘂𝗸𝗶𝗰́ in 𝗠𝗮𝘀̌𝗮 𝗣𝘂𝘀̌𝗻𝗶𝗸.
Dogodek je brezplačen.
---

Majhno osvobojeno ozemlje za poezijo (in prozo, dramatiko) je platforma za promocijo pesniške misli in tistih, ki jo snujejo, s posebno pozornostjo do mladih ustvarjalcev.
Dogodek pripravljata Dve luni, zavod za poetizacijo sveta, v sodelovanju z MKC Maribor – MKC Črko, Kulturnim inkubatorjem in festivalom 27. Slovenski dnevi knjige v Mariboru. 

Več informacij: